ΑΘΗΝΑ
15:37
|
27.04.2024
«Το σημερινό σύστημα υγείας έχει, προ πολλού, εξαντλήσει τις δυνατότητές του», σχολίασε ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας.
Ηλίας Μόσιαλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζήτημα καταλληλότητας των διοικήσεων των κρατικών νοσοκομείων έθεσε ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή (Department of Cancer and Surgery) του Imperial College London, Ηλίας Μόσιαλος, στον απόηχο του γλεντιού που στήθηκε, προ ημερών, στον «Ερυθρό Σταυρό» και για το οποίο διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως «το σημερινό σύστημα υγείας έχει, προ πολλού, εξαντλήσει τις δυνατότητές του».

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook την Παρασκευή (29/12), ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε το εξής: «H φωτογραφία είναι από κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας με τη διοικήτρια να χορεύει ενώ πίσω ακριβώς περνούσαν φορεία με ασθενείς. Διατάχθηκε, σωστά, άμεσα ΕΔΕ. Υπάρχει, όμως, θέμα με τις επιλογές διοικητών στα νοσοκομεία. Σε λίγους μήνες θα γίνει αξιολόγηση των διοικητών και επιλογή των διοικήσεων με νέα κριτήρια. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές. Γιατί στο ΕΣΥ χρειαζόμαστε τους καλύτερους που μαζί με καλούς γιατρούς και νοσηλευτές να μπορούν να προστατεύσουν την υγεία μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όμως, στο ΕΣΥ δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο με τις διοικήσεις. Το σημερινό σύστημα υγείας έχει, προ πολλού, εξαντλήσει τις δυνατότητές του. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές σημερινές και μελλοντικές μας ανάγκες, που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και φροντίδας σε όλους, και όχι μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ήταν προεκλογικά κεντρική προτεραιότητα των τριών μεγαλύτερων κοινοβουλευτικά κομμάτων. Είναι ακόμη;».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

H φωτογραφία είναι από κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας με τη διοικήτρια να χορεύει ενώ πίσω ακριβώς περνούσαν φορεία με ασθενείς. Διατάχθηκε, σωστά, άμεσα ΕΔΕ. Υπάρχει, όμως, θέμα με τις επιλογές διοικητών στα νοσοκομεία. Σε λίγους μήνες θα γίνει αξιολόγηση των διοικητών και επιλογή των διοικήσεων με νέα κριτήρια. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές. Γιατί στο ΕΣΥ χρειαζόμαστε τους καλύτερους που μαζί με καλούς γιατρούς και νοσηλευτές να μπορούν να προστατεύσουν την υγεία μας.

Όμως, στο ΕΣΥ δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο με τις διοικήσεις. Το σημερινό σύστημα υγείας έχει, προ πολλού, εξαντλήσει τις δυνατότητές του. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές σημερινές και μελλοντικές μας ανάγκες, που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και φροντίδας σε όλους, και όχι μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ήταν προεκλογικά κεντρική προτεραιότητα των τριών μεγαλύτερων κοινοβουλευτικά κομμάτων. Είναι ακόμη;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα