ΑΘΗΝΑ
18:14
|
02.05.2024
Αλλάζει χέρια ο θρόνος της Δανίας στις 14 Ιανουαρίου, μετά από 52 χρόνια.
Αποσύρεται η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από 52 χρόνια, η βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα λίγες ώρες πριν φύγει το 2023, την απόφασή της να παραιτηθεί στις 14 Ιανουαρίου του 2024.

«Αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Στις 14 Ιανουαρίου 2024 – 52 χρόνια αφότου διαδέχθηκα τον αγαπημένο μου πατέρα – θα παραιτηθώ από βασίλισσα της Δανίας. Αφήνω τον θρόνο στον γιο μου, τον πρίγκιπα διάδοχο Φρειδερίκο», είπε χαρακτηριστικά η βασίλισσα, σήμερα, κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου τηλεοπτικού της διαγγέλματος προς το έθνος.

Ο μεγαλύτερος γιος της, ο 55χρονος πρίγκιπας Φρειδερίκος και διάδοχος του θρόνου θα αναλάβει το ρόλο του βασιλιά μετά την αποχώρηση της 83χρονης μητέρας του, που εκτός από μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της Δανίας ήταν και η μακροβιότερη μονάρχης στην Ευρώπη, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Η Μαργαρίτα Β’, ανέβηκε στον θρόνο της Δανίας σε ηλικία 31 ετών, αφού άλλαξε το σύνταγμα που όριζε την διαδοχή μόνο σε άνδρες, μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Φρειδερίκου Θ΄.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα