ΑΘΗΝΑ
11:35
|
03.05.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε πει τον Αύγουστο ότι το βασίλειο θα μελετήσει τις λεπτομέρειες και θα λάβει «την κατάλληλη απόφαση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη ανακοίνωση της ένταξης της χώρας στον συνασπισμό των BRICS εξέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, αποδεχόμενη την πρόσκληση που της είχε απευθυνθεί κατά την σύνοδο κορυφής του Αυγούστου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε πει τον Αύγουστο ότι το βασίλειο θα μελετήσει τις λεπτομέρειες πριν από την προτεινόμενη ημερομηνία ένταξης και θα λάβει «την κατάλληλη απόφαση». Ο πρίγκιπας Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν, είχε χαρακτηρίσει το μπλοκ ως έναν «ευεργετικό και σημαντικός δίαυλο» για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Στην τελευταία σύνοδο κορυφής των BRICS τον Αύγουστο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, το μπλοκ προσκάλεσε έξι νέα κράτη μέλη να ενταχθούν σε αυτό από την 1η Ιανουαρίου: το Ιράν, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αργεντινή, με τον νέο πρόεδρο της τελευταίας να απορρίπτει την πρόταση.

Η ομάδα των BRICS, στην οποία συμμετείχαν μέχρι τώρα η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, διπλασιάζει τα μέλη της με την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, του Ιράν και της Αιθιοπίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα