ΑΘΗΝΑ
05:33
|
26.05.2024
Εργοδοσία-εργαζόμενοι: 0-1. Η άμεση κινητοποίηση των υπαλλήλων απέτρεψε τα σχέδια της εργοδοσίας για δουλειά σε μέρα αργίας.
Πολυκατάστημα Notos στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν πέρασαν τα σχέδια της διοίκησης του πολυκαταστήματος NOTOS στη Θεσσαλονίκη να λειτουργήσει σήμερα, σε μέρα αργίας για τα καταστήματα όλης της χώρας, χάρη στην κινητοποίηση των εργαζομένων-μελών του επιχειρησιακού σωματείου που προχώρησαν σε 24ωρη απεργία.

Στο πλευρό των δεκάδων εργαζομένων που πραγματοποίησε το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σχέδια της εργοδοσίας να τους βάλει να δουλέψουν σε μέρα αργίας, στάθηκε και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης. Με αυτή την αφορμή, το πλήθος απαίτησε την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την επαναφορά πλήρους απασχόλησης σε όσους εργαζόμενους το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 902.gr, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπελόπουλος, μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε πως με τη σημερινή τους στάση ακύρωσαν την προσπάθεια της εργοδοσίας για καταπάτηση της αργίας.

Όπως ανέφερε, η κινητοποίησή τους απέδειξε πως όταν οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν, «μπορούν να σταματήσουν τις ορέξεις της εργοδοσίας» βάζοντας σε προτεραιότητα τις δικές τους ανάγκες και όχι τα εταιρικά κέρδη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Πολλαπλά χτυπήματα κατά του Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής (24/5)

Φιλιππίνες: Νεός Σταθμός επιτήρησης κοντά στην Ταϊβάν. Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση

ΕΣΣΔ: Το φεμινιστικό κίνημα εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος

Κίνημα διαμαρτυρίας στην Αρμενία: Ο Πασινιάν ζει τις τελευταίες μέρες της πολιτικής ζωής του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα