ΑΘΗΝΑ
11:17
|
26.05.2024
Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ερυθρά Θάλασσα μειώνει τα δρομολόγια εμπορικών πλοίων στην περιοχή με πρώτα εκείνα της Maersk.
Πλοίο της Maersk
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση κατά των Χούθι της Υεμένης που εξαπέλυσαν την Κυριακή ελικόπτερα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να αποτρέψουν επίθεση σε εμπορικό πλοίο, η δανέζικη εταιρία ναυτικών μεταφορών, Maersk, ανακοίνωσε απόψε πως σταματά μέχρι νεοτέρας τα δρομολόγια των πλοίων της στην περιοχή.

Την ίδια απόφαση με την Maersk ανακοίνωσε στη συνέχεια και η γερμανική εταιρία μεταφορών Hapag-Lloyd προσθέτοντας πως τα πλοία της θα αποφεύγουν τα δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα τουλάχιστον ως τις 9 Ιανουαρίου, προτιμώντας εναλλακτική πορεία μέσω διάπλου της Αφρικής.

Η δανέζικη εταιρία μεταφορών Maersk είχε προϊδεάσει από την Κυριακή δίνοντας από τότε εντολή για τις επόμενες 48 ώρες σε όλα τα πλοία της να αποφεύγουν την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας καθώς το δικό της πλοίο Maersk Hangzhou είχε γίνει στόχος απόπειρας κατάληψης από τους Χούθι της Υεμένης που χτυπήθηκαν στη συνέχεια από ελικόπτερα του αμερικανικού ναυτικού με αποτέλεσμα το θάνατο 10 ενόπλων της οργάνωσης και τη βύθιση τριών εκ των τεσσάρων ταχύπλοων που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Το 30% των πλοίων της Maersk κινούνταν ως σήμερα μέσω της Διώρυγας του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Από τη διώρυγα του Σουέζ περνά σχεδόν το ένα τρίτο των εμπορικών πλοίων του κόσμου. Η αναγκαστική εναλλακτική διαδρομή που οδηγεί στον διάπλου της Αφρικής ανεβάζει το κόστος μεταφορών, ασφαλίστρων και καυσίμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Λιθουανοί ψηφίζουν σε προεδρικές εκλογές

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Φιλιππίνες: Νεός Σταθμός επιτήρησης κοντά στην Ταϊβάν. Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση

ΕΣΣΔ: Το φεμινιστικό κίνημα εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα