ΑΘΗΝΑ
22:00
|
04.05.2024
Πού είναι υποχρεωτική η χρήση του POS από σήμερα, 2/1;
Yποχρεωτική χρήση POS
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης POS επεκτείνεται από σήμερα (2/1) σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με τους παραβάτες να αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα. Το στοίχημα που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών για το νέος έτος, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζονται μία σειρά από μέτρα, μεταξύ των οποίων και αυτό για τα POS.

Στο μέτρο εντάσσονται 35 νέοι κλάδοι, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής:

Οι επαγγελματίες έχουν στη διάθεσή τους ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, για να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το OPEN, θα πρέπει να κάνουν την παραγγελία του απαραίτητου εξοπλισμού έως και το τέλος Ιανουαρίου.

Για τους επόμενους δύο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, θα μπορούν να αποφεύγουν τα πρόστιμα αποδεικνύοντας ότι έχουν κάνει την αγορά, με τη σχετική απόδειξη. Ωστόσο, μετά τον Μάρτιο, ωστόσο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα, που μπορεί να φτάσουν έως και τα 1.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το μέτρο αφορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που πλην του POS, πρέπει να κάνουν δεκτές και πληρωμές με μεθόδους από το IRIS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα