ΑΘΗΝΑ
17:17
|
29.05.2024
Αληθινή Οδύσσεια έχει καταντήσει η επί μήνες σχεδιαζόμενη επίσκεψη του προέδρου του Ιράν στην Τουρκία.
Οι ηγέτες Ιράν και Τουρκίας σε προηγούμενη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβλήθηκε ξανά την τελευταία στιγμή η μονοήμερη επίσκεψη που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει αύριο, 4 Ιανουαρίου, στην Άγκυρα, ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί εξαιτίας της πολύνεκρης διπλής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το μεσημέρι στο νεκροταφείο της πόλης Κερμάν, όπου είναι θαμμένος ο δολοφονηθείς στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί.

Το γραφείο του Ιρανού ηγέτη ανακοίνωσε την νέα αναβολή της επίσκεψης στην Άγκυρα, όπου θα συναντούσε τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικαλούμενος «τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κερμάν όπου μαρτύρησαν πολλοί Ιρανοί». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η επίσκεψη του Προέδρου Ραϊσί στην Τουρκία θα γίνει «στον κατάλληλο χρόνο».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους προέδρους Ιράν και Τουρκίας με τον Τούρκο ηγέτη, Ρ.Τ. Ερντογάν να παρακινεί τον Ιρανό ομόλογό του να «ενεργήσουν από κοινού» στη μάχη «κατά της τρομοκρατίας».

Το ταξίδι του Ιρανού Προέδρου στην Άγκυρα έχει καταντήσει «Οδύσσεια». Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Νοέμβρη, μετά μετατέθηκε για τις 28.11, ακολούθως προγραμματίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια στις 4 Ιανουαρίου. Μετά τη σημερινή αναβολή δεν έχει γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία της επίσκεψης στην Άγκυρα, αλλά ως τότε, κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείει ένα νέο εμπόδιο…

Οι ηγέτες Τουρκίας και Ιράν σε προηγούμενη συνάντησή τους

Μερικές ώρες πιο πριν, ο Ιρανός ανώτατος Σιίτης ιερωμένος, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε πως θα δοθεί «σκληρή απάντηση» στη διπλή έκρηξη στο Κερμάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper στα χέρια των Χούθι

ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή σύσκεψη: «Τέτοιες πρακτικές προσομοιάζουν σε άλλα καθεστώτα»

Υπογραφή δύο νέων συμφωνιών Ελλάδας-Κατάρ στην Αθήνα

Ο Λούλα ανακαλεί τον πρέσβη της Βραζιλίας στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα