ΑΘΗΝΑ
13:16
|
02.05.2024
Το Μεξικό ενίσχυσε τα μέτρα κατά της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς μεταναστών στο νότιο Μεξικό και την επανέναρξη των πτήσεων απέλασης στη Βενεζουέλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ θα ανοίξουν ξανά τέσσερα συνοριακά περάσματα με το Μεξικό την Πέμπτη, καθώς τα επίπεδα μετανάστευσης έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με δηλώσεις των αμερικανικών συνοριακών αρχών την Τρίτη.

Σε λειτουργία θα επανέλθει το συνοριακό πέρασμα της διεθνούς γέφυρας του Ιγκλ Πας, στο Τέξας, ένα πέρασμα κοντά στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, αλλά και δύο περάσματα στην Αριζόνα, σύμφωνα με δελτίο τύπου της υπηρεσίας Τελωνίου και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ (CBP), προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των συνόρων, «στον βαθμό που απαιτείται».

Οι συνοριακές αρχές των ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν τον προηγούμενο μήνα να διεκπεραιώσουν τα μαζικά αιτήματα μετανάστευσης, ενώ προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές αιτούντων, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, φτάνοντας σχεδόν τις 11.000 μέσα σε μια μέρα, αριθμός που αρκετοί νυν και πρώην αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πρόκειται για πιθανό ρεκόρ, σύμφωνα με το Reuters.

Μεξικανοί και Aμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα να συνεργαστούν στενότερα για την μείωση της μετανάστευσης στα κοινά τους σύνορα, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, να επισκέπτεται το Μεξικό την εβδομάδα των Χριστουγέννων, όπου συναντήθηκε τον Μεξικανό πρόεδρο, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Το Μεξικό ενίσχυσε τα μέτρα κατά της μετανάστευσης τις τελευταίες εβδομάδες, με τα μέτρα αυτά να συμπεριλαμβάνουν τη μεταφορά μεταναστών στο νότιο Μεξικό και την επανέναρξη των πτήσεων απέλασης στη Βενεζουέλα, δήλωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους του Reuters την Τρίτη, ζητώντας την ανωνυμία ως προϋπόθεση της ενημέρωσης.

Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αποτελούν πλέον «την πιο επικίνδυνη χερσαία μεταναστευτική οδό στον κόσμο», με 686 νεκρούς ή αγνοούμενους, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα