ΑΘΗΝΑ
12:37
|
03.05.2024
Φέρεται να έλαβε χρήματα προκειμένου να φέρει σε επαφή συνεργάτη του με επενδυτικό ταμείο που σχετίζεται με το Κατάρ.
Η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 6 Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγορούν τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ότι δέχθηκε εισιτήρια αγώνων αυτοκινήτου και άλλα δώρα από το Κατάρ ως μέρος ενός πολυετούς σχεδίου διαφθοράς, με το έθνος του Κόλπου να γίνεται η δεύτερη χώρα, μετά την Αίγυπτο την οποία ο Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ φέρεται να βοήθησε ενώ ήταν στην εξουσία.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται στο κατηγορητήριο ότι το πρόγραμμα δωροδοκίας του Μενέντεζ συνεχίστηκε το 2023, ένα χρόνο περισσότερο από ό,τι αρχικά εκτιμούσαν. Το νέο κατηγορητήριο, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη, τροποποιεί και αντικαθιστά το αρχικό κατηγορητήριο, απαριθμώντας τις επίσημες κατηγορίες εναντίον του.

Μεταξύ των νέων καταγγελιών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ότι ο Μενέντεζ δέχθηκε χρήματα από έναν από τους συνεργάτες του, τον κατασκευαστή ακινήτων του Νιου Τζέρσεϊ, Φρεντ Ντέιμπις, με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να τον βοηθήσει να αποκτήσει εκατομμύρια δολάρια από ένα επενδυτικό ταμείο που συνδέεται με το Κατάρ. Ο γερουσιαστής, ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, έλαβε επιπλέον μέτρα για να βοηθήσει το Κατάρ.

Όπως αναφέρουν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο συμπληρωματικό κατηγορητήριο, ο Μενέντεζ σύστησε τον επιχειρηματία Φρεντ Ντέιμπις σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ προκειμένου να διαπραγματευτεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης σε βάρος του Ντέιμπις, ο οποίος δηλώνει αθώος.

Ο δικηγόρος του Μενέντεζ ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αποδείξεις για να υποστηρίξει κανέναν από τους παλιούς ή νέους ισχυρισμούς» αλλά «μια σειρά αβάσιμων υποθέσεων και παράξενων εικασιών που αφορούν σε συνήθεις, νόμιμες επαφές μεταξύ ενός γερουσιαστή και των ψηφοφόρων του ή ξένων αξιωματούχων».

Η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 6 Μαΐου.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Μενέντεζ δήλωσε αθώος για την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό να ενεργήσει ως «μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης και για την κατηγορία ότι έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι ως αντάλλαγμα για να εμποδίσει έρευνες των αρχών εναντίον τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα