ΑΘΗΝΑ
08:57
|
12.06.2026
Το πλοίο CMA CGM Tage δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού πρώτα αγνόησε σήμα της ακτοφυλακής των Χούθι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο στόχαστρο των Χούθι της Υεμένης βρέθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM Tage, το οποίο είχε ως προορισμό το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου της οργάνωσης, Yahya Sarea, (κάτι που διέψευσε στη συνέχεια η γαλλική πλοιοκτήτρια εταιρία).

Το πλοίο, με σημαία της Μάλτας, δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού πρώτα απέτυχε να υπακούσει σε σήμα της ακτοφυλακής της Υεμένης. Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM δήλωσε στο Reuters ότι το σκάφος δεν υπέστη καμία ζημιά από την επίθεση, υποστηρίζοντας επίσης ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς την Αίγυπτο και όχι το Ισραήλ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να εμποδίζουν τα ισραηλινά πλοία ή εκείνα που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης να πλέουν στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, μέχρι να καταφθάσουν τα απαραίτητα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζονται τα αδέρφια μας στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Σαρέα.

«Καμία επίθεση των ΗΠΑ δεν θα μείνει ατιμώρητη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Εκπρόσωπος της γαλλικής ναυτιλιακής εταιρίας στην οποία ανήκει το σκάφος διέψευσε πως το πλοίο είχε προορισμό λιμάνι του Ισραήλ τονίζοντας πως κατευθύνεται σε λιμάνι της Αιγύπτου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κριτική στον Πούτιν, οι ρωσικές επιλογές και η ανάγκη για ενοποίηση του μετώπου με το Ιράν

Συμφωνία με το Ιράν ακόμη και εντός Σαββατοκύριακου αναγγέλλει ο Τραμπ (upd)

Οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις για το μέλλον βλέπει ο Πιερρακάκης στο Eurogroup

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για κανάλια περιφερειακής εμβέλειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα