ΑΘΗΝΑ
09:30
|
02.05.2024
Το πλοίο CMA CGM Tage δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού πρώτα αγνόησε σήμα της ακτοφυλακής των Χούθι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο στόχαστρο των Χούθι της Υεμένης βρέθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM Tage, το οποίο είχε ως προορισμό το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου της οργάνωσης, Yahya Sarea, (κάτι που διέψευσε στη συνέχεια η γαλλική πλοιοκτήτρια εταιρία).

Το πλοίο, με σημαία της Μάλτας, δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού πρώτα απέτυχε να υπακούσει σε σήμα της ακτοφυλακής της Υεμένης. Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM δήλωσε στο Reuters ότι το σκάφος δεν υπέστη καμία ζημιά από την επίθεση, υποστηρίζοντας επίσης ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς την Αίγυπτο και όχι το Ισραήλ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να εμποδίζουν τα ισραηλινά πλοία ή εκείνα που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης να πλέουν στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, μέχρι να καταφθάσουν τα απαραίτητα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζονται τα αδέρφια μας στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Σαρέα.

«Καμία επίθεση των ΗΠΑ δεν θα μείνει ατιμώρητη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Εκπρόσωπος της γαλλικής ναυτιλιακής εταιρίας στην οποία ανήκει το σκάφος διέψευσε πως το πλοίο είχε προορισμό λιμάνι του Ισραήλ τονίζοντας πως κατευθύνεται σε λιμάνι της Αιγύπτου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα