ΑΘΗΝΑ
01:10
|
05.07.2024
«Θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση...θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω» είπε ο Χάρης Δούκας με αφορμή τα σενάρια αλλαγής στη διαχείριση δημοτικών ραδιοσταθμών.
Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, προκαλούν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας typologies.gr που φέρει την κυβέρνηση να σχεδιάζει αλλαγές στο καθεστώς διαχείρισης «ζημιογόνων» δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών ώστε να τους παραδώσει στις περιφέρειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον αθηναϊκό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η κυβέρνηση μελετά μεταξύ άλλων την ανάθεση της διαχείρισης «ζημιογόνων σταθμών» σε ιδιώτες, μέσω της εκάστοτε περιφέρειας. Κατά τον τρόπο αυτό, οι δημοτικές αρχές θα διατηρήσουν το δικαίωμα εκπομπής, αλλά η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων θα ανήκει στους περιφερειάρχες οι οποίοι με τη σειρά τους θα την αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, έκανε λόγο για κίνηση που θα γυρίσει τη χώρα 40 χρόνια πίσω. Διέκρινε υστερόβουλες σκοπιμότητες, όπως π.χ. να δοθεί ο πραγματικός έλεγχος των ραδιοφωνικών σταθμών των δήμων, και δη αυτού της Αθήνας, στον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.

«Θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση. Τα διάβασα και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα. Ένα δημοτικό ραδιόφωνο με τόσο μεγάλη ιστορία, και από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας, το να φύγει από τον δήμο και να πάει κάπου αλλού, θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, αν κατατεθεί και ψηφιστεί η διάταξη ο δημοτικός σταθμός «Αθήνα 984» δεν θα ελέγχεται πλέον από τον  Χάρη Δούκα, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά από τον περιφερειάρχη Αττικής  Νίκο Χαρδαλιά, που έχει τη στήριξη της ΝΔ. Το ίδιο θα συμβεί τόσο με το Κανάλι 1 90,4 του δήμου Πειραιά, όσο και με τον Επικοινωνία 94 του δήμου Νέου Ηρακλείου, που θα ελέγχονται επίσης από τον Νίκο Χαρδαλιά, ενώ ο FM 100, η   TV100 και ο FM 100,6 της Θεσσαλονίκης θα περάσουν, σε μία τέτοια περίπτωση, από τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη στον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, που έχει τη στήριξη και είναι στέλεχος της ΝΔ.

Πρότεινε να υιοθετηθεί μία διαφορετική προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει να περιοριστεί η συζήτηση «μόνο στα λόγια» για την αυτονομία της  αυτοδιοίκησης «αλλά να είναι με πράξεις, να έχουμε εργαλεία, βεβαίως με διαφάνεια, με λογοδοσία, με αποτελεσματικότητα και με αξιολόγηση για το έργο μας».

Και κατέληξε αναφέροντας:

«Να έχουμε τα εργαλεία μας,  γιατί διαφορετικά ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης θα καταντάει να είναι επαίτης σε υπουργούς, για να βρίσκει κάποια χρηματοδότηση για να κάνει ένα πολύ μικρό έργο χωρίς στην πραγματικότητα να έχει δυνατότητα παρέμβασης στις γειτονιές, όπως είναι και το ζητούμενο σήμερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Βρετανία: Στο 67% η συμμετοχή-Προς ιστορική νίκη οδεύουν οι Εργατικοί

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση της ΝΔ, μάχη για την τέταρτη θέση

Μπάιντεν-Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για εκεχειρία και ομήρους στη Γάζα

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα