ΑΘΗΝΑ
19:20
|
28.04.2024
Μεταξύ άλλων, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 120 ανθρώπους, κατεδάφισαν τρία σπίτια και άλλες υποδομές.
Τουλκαρέμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από μερικές δεκάδες τραυματίες, εκατοντάδες ανακρίσεις, πάνω από 120 συλλήψεις, κατεδαφίσεις και λεηλασίες σπιτιών και καταστροφής υποδομών σε υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε πως ολοκλήρωσε τη διήμερη εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ αλ Σαμς, στην πόλη Τουλκαρέμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Βαφτίζοντας την τρομοκρατική εισβολή σε σπίτια αμάχων «έρευνα για την καταστολή της τρομοκρατίας», ο στρατός  προκάλεσε σοβαρά κατάγματα και άλλα τραύματα σε πάνω από 20 νεαρούς Παλαιστίνιους. Από αυτούς οι 17 είχαν τραυματιστεί μετά από άγριο ξυλοδαρμό στη διάρκεια σύλληψης ή ανάκρισης.

Σύμφωνα με κατοίκους του καταυλισμού, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 120 ανθρώπους και κατεδάφισαν τρία σπίτια. Το ένα από αυτά ανήκε σε ένα μέλος των Ταξιαρχιών Τουλκάρεμ, μιας ένοπλης ομάδας που συνδέεται με την παλαιστινιακή Φατάχ.

«Οι δυνάμεις του IDF (σ.σ. του ισραηλινού στρατού) συνεχίζουν τη δράση τους, στο πλευρό και άλλων ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, σε μια ευρεία επιχείρηση για την καταστολή της τρομοκρατίας στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ αλ Σαμς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Οι Ταξιαρχίας Τουλκάρεμ ανέφεραν ότι μαχητές τους αντάλλαξαν πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγιεχ κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν τον έλεγχο του Νουρ αλ Σαμς και της Τουλκάρεμ καταγγέλλοντας το Ισραήλ ότι «βάζει στο στόχαστρο τους προσφυγικούς καταυλισμούς για να υποδαυλίσει την κατάσταση στη Δυτική Όχθη».

Πάνω από 320 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από επιθέσεις εποίκων και ισραηλινών στρατιωτών ενώ οι συλλήψεις Παλαιστινίων από τις αρχές Οκτωβρίου ως σήμερα ξεπερνούν τους 11.000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα