ΑΘΗΝΑ
15:37
|
02.05.2024
Οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων και της προόδου της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας στο Μέγαρο Μαξίμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ, έγινε ο πρώτος ξένος ηγέτης που έκανε «ποδαρικό» στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης  με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των ήδη στενών διμερών σχέσεων σε επίπεδα οικονομίας, ενέργειας, μεταφορών, εμπορίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντώντας τον Βούλγαρο ομόλογό του εξήρε τις άριστες διμερείς σχέσεις προτού συμφωνήσουν στην ενίσχυση και επιτάχυνση της διμερούς συνεργασίας με επίκεντρο τη διασυνδεσιμότητα στους τομείς της Ενέργειας και των μεταφορών, στη βάση του Κάθετου Διαδρόμου Νότου-Βορρά.

Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε μία συνολική επισκόπηση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και της προόδου της συνεργασίας σε σειρά τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πριν την έναρξη της συνάντησης ο κ.Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βούλγαρο ομόλογο του για την ένταξη της χώρας του στη ζώνη Σένγκεν και τόνισε ότι προσβλέπει στην πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν,«συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων συνόρων, τα οποία βεβαίως είναι τόσο σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις και το εμπόριο».

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εξήρε τις διμερείς «εξαιρετικές στρατηγικές σχέσεις σε πολλούς τομείς, στις μεταφορές, στην ενέργεια, την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία» και έκανε λόγο για ανάγκη επιτάχυνσης ορισμένων φακέλων τους επόμενους μήνες.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή περιοδεία στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα