ΑΘΗΝΑ
13:31
|
06.05.2024
«Δεν θα υπάρξει πολιτική παρουσία» από το Ισραήλ στην περιοχή υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως θα έχουν εκπληρωθεί όλοι οι στόχοι του πολέμου».
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μικρό βήμα πίσω από τις έως τώρα θέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης για «προσωρινή» στρατιωτική κατοχή της Λωρίδας της Γάζας και τις δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων (όπως οι ακροδεξιοί υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Ασφάλειας) για διωγμό ή «εκούσια μετεγκατάσταση» των αμάχων της Γάζας ώστε να κατοικηθεί ο θύλακας από Εβραίους εποίκους έκανε απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

Επισκεπτόμενος δυνάμεις του στρατού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ο Γκάλαντ μιλώντας σε δημοσιογράφους για τους σχεδιασμούς της «επόμενης μέρας» μετά τον πόλεμο είπε ως «δεν θα υπάρξει πολιτική παρουσία» από το Ισραήλ στην περιοχή υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως θα έχουν εκπληρωθεί όλοι οι στόχοι του πολέμου.

«Η Χαμάς δεν θα διοικήσει τη Γάζα και το Ισραήλ δεν θα ασκήσει καθήκοντα πολιτικού ελέγχου στη Γάζα αλλά οι Παλαιστίνιοι που ζουν εκεί υπό τον όρο πως δεν θα είναι εχθρικοί απέναντι στο Ισραήλ και δεν θα επιχειρούν σε βάρος του» τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος στην έναρξη αποχώρησης ορισμένων εκ των Ισραηλινών στρατιωτών από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ο Γιοάβ Γκάλαντ κάλεσε τη Χαμάς να μην ποντάρει στην αποχώρηση των στρατευμάτων από την περιοχή.

Πρόσθεσε πως στο βόρειο τμήμα, οι χερσαίες δυνάμεις ολοκληρώνουν την σημερινή τους αποστολή και πως αναδιοργανώνουν τις επιχειρήσεις «με την πρόθεση διενέργειας επιδρομών και αεροπορικών επιθέσεων σύντομα».

Σε ό,τι αφορά την κεντρική Λωρίδα της Γάζας είπε ως γίνονται «σφοδρές συγκρούσεις» και πως ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί πάνω και κάτω από το έδαφος καταστρέφοντας τις «κεντρικές υποδομές της Χαμάς» και ιδιαίτερα «μέρη στα οποία η Χαμάς έφτιαξε όλους τους πυραύλους».

Για το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε πως διενεργείται επίσης μία «ισχυρή» επιχείρηση που γίνεται ολοένα και ισχυρότερη «πάνω και κάτω από το έδαφος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα