ΑΘΗΝΑ
14:05
|
02.05.2024
Η επιλογή τους «θα συναντήσει τη μαζική αντίσταση», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός αναφερόμενος στο πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο στις 11 Ιανουαρίου.
Αφίσα για το συλλαλητήριο της 11/1 σε όλη την Ελλάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σε πανεπιστημιακή αγορά πτυχίων, μετατρέπει την ανώτατη εκπαίδευση η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Γι’ αυτή την αντιδραστική τομή η κυβέρνηση στηρίζεται και στα ‘άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε’ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τ/σ «Σκάι».

Ο κ. Σοφιανός τόνισε ότι η επιλογή τους «θα συναντήσει τη μαζική αντίσταση, την άρνηση της πλειοψηφίας φοιτητών, Πανεπιστημιακών κι εργαζομένων στα πανεπιστήμια καθώς και των μαθητών, που σήμερα ειδικά, αυτοί της Β’ και Γ’ Λυκείου δίνουν αγώνα για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, με το υστέρημα της λαϊκής οικογένειας, για ν’ αντικρίσουν μια υποβαθμισμένη τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Σήμερα ο αγώνας είναι για να αναβαθμιστούν τα πανεπιστήμια και τα πτυχία και όχι να υποβαθμιστούν, να κατηγοριοποιηθούν, να περάσει μια αγορά πτυχίων, 3ετή 4ετή, 5ετή, όπου ανάλογα με το πορτοφόλι σου θα ψωνίζεις πτυχίο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Σοφιανός υποστήριξε ότι το ΚΚΕ αντιτίθεται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως κάνε και η πλειοψηφία του κόσμου, «με βάση δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αντίθεση που θα γιγαντωθεί όταν φύγει η συζήτηση από τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης και μπει σε ακόμα πιο καίρια ζητήματα, όπως είναι η κατάργηση του ενιαίου τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

«Αυτή η αντίθεση πρέπει να εκφραστεί μαζικά και η πρώτη απάντηση είναι στο συλλαλητήριο στις 11 Γενάρη, από συλλόγους και φορείς της Εκπαίδευσης», δήλωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Παιδεία σε άλλες χώρες, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι «έχουμε την ανάλογη πείρα από το παράδειγμα της Υγείας: Η δήθεν ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, σημαίνει χρόνια υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση ενώ την ίδια ώρα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας βγάζει εκατομμύρια κέρδη σε βάρος των λαϊκών αναγκών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα