ΑΘΗΝΑ
14:21
|
04.05.2024
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε θλίψη για την πλημμελή συντήρηση του ναού της Αγίας Σοφίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση σε εγκάρδια ατμόσφαιρα είχαν σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης με τη μητέρα και τους συνεργάτες του με αφορμή την εορτή των Θεοφανίων το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου.

Από τη συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το «συνεχές ενδιαφέρον του για τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας» και τα ζητήματα που την απασχολούν καθώς και για την ελληνική ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη και στα νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του τόνισε πως η συνάντησή τους είναι η δεύτερη μετά από ένα χρόνο ακριβώς, παρατηρώντας πως γίνεται «σε χρόνο πυκνό σε γεγονότα, με δύο πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας και την κλιματική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με επώδυνες επιπτώσεις στη Θεσσαλία, το οικοσύστημα της Δαδιάς και τη Ρόδο».

Παρατήρησε επίσης πως η κλιματική αλλαγή είναι θέμα στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει πρωτοστατήσει, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της.

«Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι με θλίβουν βαθύτατα οι ειδήσεις για φθορές και πλημμελή συντήρηση της Αγίας Σοφίας, συμβόλου της Ορθοδοξίας και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Πριν αποχωρήσει, ο Ανδρουλάκης δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το σύγγραμμα «Ιστορία των Επαναστάσεων της Κρήτης» έκδοσης του 1893, που υπήρξε η πρώτη απόπειρα καταγραφής της Ιστορίας της Κρήτης από το 1204 έως το 1834.

Στο Φανάρι και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναμένεται να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Παρασκευής (5/1) απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πέρασε τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το πρωί του Σαββάτου (6/1) ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και ακολούθως την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου στην ξύλινη εξέδρα, μπροστά στον Κεράτιο Κόλπο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα