ΑΘΗΝΑ
03:58
|
07.05.2024
Σε λαϊκό συλλαλητήριο μετατράπηκε η νεκρική πομπή του δολοφονηθέντος υπαρχηγού της Χαμάς στη Βηρυτό.
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη νεκρική πομπή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι πολίτες  που ζουν στη Βηρυτό πλημμύρισαν, σήμερα, τους δρόμους της πρωτεύουσας του Λιβάνου, αποχαιρετώντας τον υπαρχηγό της Χαμάς, Σάλαχ αλ Αρούρι, που δολοφονήθηκε από πιθανώς ισραηλινή πυραυλική επίθεση το απόγευμα της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου, σε ηλικία 57 ετών.

Ο δολοφονηθείς υπαρχηγό της Χαμάς, Σάλαχ αλ Αρούρι

Το φέρετρο του δολοφονημένου υπαρχηγού ήταν τυλιγμένο με τις σημαίες της Παλαιστίνης και της Χαμάς, όπως και δύο εκ έξι των συντρόφων του που σκοτώθηκαν στην ίδια επίθεση.

Η νεκρική πομπή οδηγήθηκε πρώτα σε μεγάλο τέμενος της Βηρυτού, όπου πλάι στο φέρετρο του Σάλαχ αλ Αρούρι τοποθετήθηκε το όπλο του, και μετά οδηγήθηκε στο Κοιμητήριο Παλαιστίνιων Μαρτύρων.

Εκτός από τους χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν την νεκρική πομπή, στην κηδεία έδωσαν «το παρών» ανώτερα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, και υψηλόβαθμα στελέχη πολιτικών κομμάτων του Λιβάνου. Απουσίαζε από την κηδεία ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, βιντεοσκοπημένο μήνυμα του οπίου μεταδόθηκε στη διάρκεια της κηδείας.

«Ο εχθρός τρέχει στον Λίβανο για να κρύψει τις αποτυχίες και τις ήττες του στη Γάζα» τόνισε ο Ισμαήλ Χανίγια, προσθέτοντας πως η δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς στη Βηρυτό «είναι απόδειξη της αιμοδιψούς ιδιοσυγκρασίας» της ισραηλινής ηγεσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα