ΑΘΗΝΑ
10:10
|
03.05.2024
Έως και 10 εκατομμύρια για πληροφορίες σχετικά με τους πέντε βασικούς «ύποπτους» για την χρηματοδότηση της Χαμάς, προσφέρουν οι ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

10 εκατομμύρια δολάρια είναι διατεθειμένες να προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε όποιον μπορέσει να τους παράσχει πληροφορίες σχετικά με τους πέντε βασικούς «ύποπτους» των ΗΠΑ για την χρηματοδότηση της Χαμάς, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που «θα συμβάλει στη διακοπή των οικονομικών μηχανισμών» της παλαιστινιακής ομάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι πέντε, στους οποίους αναφέρεται η ανακοίνωση, είναι οι Abdelbasit Hamza Elhassan Khair, Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb, Walid Mohammed Mustafa Jadallah και Muhammad Ahmad ‘Abd Al-Dayim Nasrallah, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως «παγκόσμιοι τρομοκράτες» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώτος χρηματοδότης, γνωστός ως Hamza, εδρεύει στο Σουδάν, διοικεί πολλές εταιρείες στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Χαμάς και συμμετείχε στη μεταφορά σχεδόν 20 εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαμάς, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ οι Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb και Walid Mohammed Mustafa Jadallah ανήκουν στο επενδυτικό δίκτυο της οργάνωσης στην Τουρκία.

Τέλος, ο πέμπτος, ο Muhammad Ahmad ‘Abd Al-Dayim Nasrallah, ο οποίος πιο πρόσφατα είχε εντοπιστεί στο Κατάρ, φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με ιρανικές οντότητες και να έχει εμπλακεί στη μεταφορά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής της πτέρυγας, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι ανταμοιβές θα προσφέρονται για πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πηγή εσόδων της Χαμάς, όπως: μεγάλους δωρητές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διευκολύνουν τις συναλλαγές για τη Χαμάς, εταιρείες που προμηθεύονται τεχνολογία διπλής χρήσης για λογαριασμό της», αλλά και πληροφορίες αναφορικά με «εγκληματικά σχεδία στα οποία εμπλέκονται μέλη και υποστηρικτές της Χαμάς και τα οποία ωφελούν οικονομικά την οργάνωση», κατέληξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα