ΑΘΗΝΑ
05:15
|
01.05.2024
Είπε πως οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ το τελευταίο τρίμηνο προκάλεσαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στον ισραηλινό στρατό.
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με λήψη αντιποίνων απέναντι στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του υπαρχηγού της Χαμάς, Σάλαχ αλ Αρούρι, στις 2 Ιανουαρίου στη νότια Βηρυτό  προειδοποίησε και σήμερα ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης, Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στη διάρκεια νέου τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Με αφορμή το μνημόσυνο που έγινε υπέρ του πρώην βουλευτή και ανώτερου στελέχους της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Χασάν Γιάγι, ο Χασάν Νασράλα, επανέλαβε πως η οργάνωσή του δεν θα μείνει σιωπηλή μπροστά στην «παραβίαση δικαιωμάτων τέτοιου μεγέθους» του Λιβάνου γιατί «εκθέτει όλη τη χώρα».

Εκθείασε τα επιτεύγματα του μετώπου αντίστασης στον Λίβανο κατά της ισραηλινής κατοχής στην λιβανο-ισραηλινή μεθόριο διακρίνοντας μία «ιστορική ευκαιρία» για την «απελευθέρωση κάθε ίντσας εδάφους μας και την θέσπιση μίας ισορροπίας ισχύος που θα αποτρέψει τον εχθρό μία και καλή να παραβιάσει ξανά την κυριαρχία της χώρας μας».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του λιβανέζικου τηλεοπτικού δικτύου Al Mayadeen, ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ εξήγησε πως από τις 8 Οκτωβρίου που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ μαχητές της οργάνωσής του εξαπέλυσαν πάνω από 670 επιθέσεις ενάντια στην ισραηλινή κατοχική δύναμη μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Πρόσθεσε επίσης πως βλήθηκαν πάνω από 48 θέσεις του ισραηλινού στρατού σε απόσταση έως και 100 χλμ από τα σύνορα του Λιβάνου και πως μαχητές της Χεζμπολάχ πραγματοποίησαν 494 επιχειρήσεις προκαλώντας υλικές ζημιές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στον ισραηλινό στρατό.

Τόνισε πως σε αντίθεση με τον ισραηλινό στρατό που χτυπά περιοχές αμάχων σε μεθοριακές περιοχές του νοτίου Λιβάνου, η Χεζμπολάχ χτυπά αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους και πως όταν βάλλει κατά κτιρίων, πρόκειται για σπίτια που εγκατέλειψαν έποικοι και κατοικούνται από Ισραηλινούς στρατιώτες  που κρύβονται εκεί «από το φόβο των δυνάμεων και επιχειρήσεων της Αντίστασης».

Διαβεβαίωσε πως η Χεζμπολάχ διαθέτει «ακριβείς πληροφορίες με τη μορφή φωτογραφιών και βίντεο θέσεων των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής», καταφέρνοντας να χτυπήσει «μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και στρατιωτικών οχημάτων, μέσα στα οποία κρύβονται σήμερα οι στρατιώτες».

Ανέφερε πως το Ισραήλ έχει επιβάλλει λογοκρισία και πως δεν βγαίνουν προς τα έξω οι πραγματικές απώλειες που υφίσταται από τις δυνάμεις της αντίστασης στον Λίβανο και επικαλέστηκε εκτιμήσεις ειδικών που πιθανολογούν πως «ο πραγματικός αριθμός νεκρών είναι τριπλάσιος από αυτός που ανακοινώνει ο ισραηλινός στρατός».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα