ΑΘΗΝΑ
00:26
|
06.05.2024
Με αφορμή αυτή την κίνηση ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε την άσχημη ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.
Από το γαλλικό αεροσκάφος που έκανε ρίψη βοήθειας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά από  την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου 2023, ένα γαλλικό και ένα ιορδανικό στρατιωτικό αεροσκάφος έριξαν σήμερα από αέρος επτά τόνους ανθρωπιστικής και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας για ένα νοσοκομείο εκστρατείας που έχει στηθεί στο Χαν Γιούνις, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Η ρίψη της βοήθειας έγινε σε συνεργασία με στρατιωτικό αεροσκάφος της Ιορδανίας που είχε πράξει το ίδιο, πριν περίπου ένα μήνα, σε άλλη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Προέδρου της Γαλλίας δεν διευκρίνισε τι είδη έριξαν τα δύο αεροσκάφη ή αν το Ισραήλ είχε δώσει το «πράσινο φως» για την αποστολή αυτή, όπως είχε κάνει το Νοέμβριο για ανάλογη αποστολή της ιορδανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο ίδιος εξήγησε, πάντως, ότι η επιχείρηση έγινε το βράδυ της Πέμπτης, με τη συμμετοχή δύο αεροσκαφών, ενός γαλλικού και ενός ιορδανικού.

Με αφορμή αυτή την κίνηση ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε την άσχημη ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι της Γάζας με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Η ισραηλινή Συντονιστική Υπηρεσία Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων (COGAT) στα Παλαιστινιακά Εδάφη προσπάθησε να εξωραΐσει την ανθρωπιστική τραγωδία που προκαλεί ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας υποστήριξε τάχα ότι η ανθρωπιστική κατάσταση «σταθεροποιείται». Διέψευσε επίσης ότι το Ισραήλ μπλοκάρει τη μεταφορά ιατρικών εφοδίων, προϊόντων καθαρισμού του νερού και μεταλλικές βέργες για το στήσιμο σκηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα