ΑΘΗΝΑ
10:31
|
02.05.2024
Τα 3+1 χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος βοήθησαν τον… «ανταγωνισμό» ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, παραβλέποντας τα καρτέλ ηλεκτρισμού.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία… «χρωματιστή» πραγματικότητα που διαφέρει σημαντικά από αυτή που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες διαπιστώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο «χτύπημα» που έκανε στην εφαρμογή Tik Tok, αυτή τη φορά, με αφορμή τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και τη μετατροπή των καταναλωτών σε… «κυνηγούς» της (άπιαστης) φθηνότερης ηλεκτροδότησης.

Τι υποστηρίζει ο πρωθυπουργός;

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, πως τα 3+1 χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος βοήθησαν τον… «ανταγωνισμό» μεταξύ των καρτέλ της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και πως τώρα υπάρχει τάχα… «καλύτερη διαφάνεια» στη σύγκριση τιμών. Λες και το ζήτημα ήταν η…. «σύγκριση των τιμών» και όχι να προσγειωθούν σε κόστη προσιτά και ανάλογα με τα φτωχικά βαλάντια των περισσότερων πολιτών..

Απόσπασμα από το βίντεο του Μητσοτάκη στο Tik Tok

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα χρωματιστά τιμολόγια σημαίνουν στην «πράξη» ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατόρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση! Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός θριαμβολογεί για μείωση της τάξης ένα λεπτό του ευρώ! ( ή τρεις δραχμούλες, όπως θυμόμαστε οι παλαιότεροι…).

@kyriakosmitsotakis_

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος❗️

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ο πρωθυπουργικός εμπαιγμός είχε όμως και συνέχεια, αφού ακολούθως προσπάθησε να μας πείσει με την ανάρτησή του στο Tik Tok πως η «ευαίσθητη» κυβέρνησή του θα συνεχίσει να στηρίζει τους «πραγματικά ευάλωτους» πολίτες και εκείνους που «επιλέγουν» να ζεσταθούν με ηλεκτρική ενέργεια τάζοντας ένα πενιχρό «έκτακτο βοήθεια» για το πρώτο τρίμηνο του 2024…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα