ΑΘΗΝΑ
18:20
|
06.05.2024
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Έλληνας καταναλωτής το αγοράζει κατά 114% πιο ακριβά συγκριτικά με πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανακοίνωση διοικητικών μέτρων υποσχέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με σκοπό την μείωση των τιμών ρεκόρ του βρεφικού γάλατος στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024, την στιγμή που, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Έλληνας καταναλωτής το αγοράζει κατά 114% πιο ακριβά συγκριτικά με πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε πως διενεργούνται έλεγχοι σε δύο εταιρίες για αθέμιτη κερδοφορία, υποσχόμενος πως «προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλακτος να μειώνονται».

 «Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν» τόνισε ο υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε πως οι επιχειρήσεις, στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα, στη συνέχεια οφείλουν να προσαρμόσουν τις τιμές τους.

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες» ανακοίνωσε ο ίδιος και στο σημείο αυτό ανέφερε ότι στην κατεύθυνση αυτή χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ στους οποίους παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, με πρωταρχικό, από τον Μάρτιο οι τιμές των προϊόντων που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται.

Πλαφόν ζητά η Νέα Αριστερά

Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με «επιβολή πλαφόν στην τιμή του βρεφικού γάλακτος, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, πραγματικούς έλεγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας», ζητά η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωσή της, ενώ αναφέρει ότι «οι γονείς στην Ελλάδα αγοράζουν το βρεφικό γάλα έως και 213% ακριβότερα από τους πολίτες της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα προϊόν πρώτης ανάγκης που για πολλά παιδιά αποτελεί τη μοναδική τροφή. Αυτό δεν μπορεί να είναι η κανονικότητα στην Ελλάδα του 2024».

«Ο κύριος Μητσοτάκης προφανώς δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του. Για αυτό ο ίδιος και οι εκάστοτε υπουργοί του αναλώνονται σε επικοινωνιακά σόου», σχολίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, τονίζοντας πως «Η κοινωνία όμως δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Πούτιν: Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να διαλύσουν την χώρα εκ των εσω

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα