ΑΘΗΝΑ
09:39
|
02.05.2024
Οι μεξικανικές αρχές στην νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο δήλωσαν ότι ερευνούν μια φρικτή σφαγή που έλαβε χώρα σε ένα τμήμα μιας απομακρυσμένης ερήμου.
Οι αρχές συμμετέχουν σε μια επιχείρηση μετά από επίθεση από ένοπλη ομάδα, στην Buenavista de los Hurtado, στην πολιτεία Guerrero, Μεξικό, στις 6 Ιανουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεξικανικές αρχές στην μαστιζόμενη από τη βία νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο δήλωσαν ότι ερευνούν μια φρικτή σφαγή που έλαβε χώρα σε ένα τμήμα μιας απομακρυσμένης ερήμου όπου δύο αντίπαλες εγκληματικές ομάδες μάχονται για τον έλεγχο, αναφέρει το Reuters.

Οι ερευνητές της αστυνομίας βρήκαν πέντε καμένα πτώματα στοιβαγμένα σε ένα καμένο όχημα όταν έφτασαν στην Buenavista de los Hurtado την Παρασκευή, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας σε δήλωση που κοινοποιήθηκε αργά το Σάββατο.

Επικαλούμενα υλικό που κοινοποιήθηκε από φερόμενα μέλη της Familia Michoacana στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεντεύξεις με ανώνυμες πηγές στην περιοχή, τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση με drone.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν στην έρημο, βαριά οπλισμένοι άνδρες ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα φαίνονται να συσσωρεύουν πτώματα -μερικά γυμνά, με τα ρούχα τους διάσπαρτα στο έδαφος- στο καπό και στο πίσω μέρος ενός κόκκινου φορτηγού γεμάτο με τρύπες από σφαίρες.

Μερικοί από τους άνδρες φάνηκαν να έχουν κομμένα άκρα και τουλάχιστον σε έναν έλειπε ένα κεφάλι.

Ένα κομμένο κεφάλι φαίνεται να είναι τοποθετημένο πάνω από τον ανθρώπινο σωρό από έναν άνδρα, ενώ ένας άλλος, κρατώντας την κάμερα και βιντεοσκοπώντας το φορτηγό από όλες τις πλευρές, λέει με βαριές μεξικανικές βρισιές «να στείλει κι άλλα».

Από τότε που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής, το βίντεο συγκέντρωσε 3,1 εκατομμύρια προβολές στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα το βίντεο, αλλά αρκετά τοπικά μέσα δημοσίευσαν αργότερα βίντεο που κοινοποιήθηκαν ευρέως που έδειχναν το ίδιο φορτηγό και τα καμένα πτώματα.

Οι μεξικανικές αρχές στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι γνώριζαν μια «σύγκρουση μεταξύ των εγκληματικών ομάδων Familia Michoacana και Los Tlacos, οι οποίες έχουν μια διαρκή διαμάχη για τον έλεγχο της περιοχής».

Οι αστυνομικοί ερευνητές στην περιοχή δεν βρήκαν στοιχεία για άλλα εγκλήματα, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι οι χωρικοί αρνήθηκαν να δώσουν δείγματα DNA που θα επέτρεπαν την ταυτοποίηση των λειψάνων και τις προκαταρκτικές έρευνες.

Το Reuters δεν μπόρεσε να λάβει σχόλια από τους χωρικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα