ΑΘΗΝΑ
12:16
|
03.05.2024
Ο επιφανής πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής, από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος, είχε ταλαιπωρηθεί από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Φραντς Μπεκενμπάουερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα ο θρύλος του γερμανικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών. Είχε αναδειχθεί τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα με τον Πελέ και τον Γιόχαν Κρόιφ.

Ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής, προπονητής που θεωρείται από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος είχε ταλαιπωρηθεί τους τελευταίους μήνες από σοβαρά προβλήματα υγείας, έχοντας προβλήματα με την καρδιά του, ενώ πρόσφατα έχασε εντελώς την όρασή του από το δεξί μάτι.

Είχε γεννηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 1945. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής από την ομάδα «Μόναχο 1860» κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στο γερμανικό πρωτάθλημα στις 6 Ιουνίου 1964, όπου σκόραρε στην αναμέτρηση για τα πλέι οφ.

Ο Μπεκενμπάουερ στη συνέχεια έκανε μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου όπου καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός. Με τη Μπάγερν αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Δυτικής Γερμανίας ενώ το 1974 ως αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της τότε Δυτικής Γερμανίας είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μπεκενμπάουερ μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ακολούθησε καριέρα προπονητή αναλαμβάνοντας την ομάδα της εθνικής ομάδας της χώρας του, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και έναν τίτλο. Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν. Είχε διακριθεί και ως διοικητικό στέλεχος της Μπάγερν, της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και σε σημαντικές θέσεις αθλητικών οργανισμών διεθνούς κύρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα