ΑΘΗΝΑ
16:33
|
01.05.2024
Θύμα της επίθεσης έπεσε ο Χασάν Χακάσα στην Μπέιτ Τζεν της Συρίας, που ήταν υπεύθυνος για τις εκτοξεύσεις ρουκετών της Χαμάς.
Από παλιότερη αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στη Συρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στη Συρία προχώρησαν απόψε ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σκοτώνοντας μεταξύ άλλων ανώτερο στέλεχος της Χαμάς.

Σε μία σπάνια κίνηση, ενδεικτική της διάθεσης του Ισραήλ να κλιμακώσει περαιτέρω τις εχθρικές επιχειρήσεις σε βάρος της Συρίας, ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη της αποψινής επίθεσης ανέλαβε με ανακοίνωσή του.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε πως εξαπολύθηκε «πρωτοφανές κύμα φονικών επιδρομών στη Συρία με στόχους φορτηγά μεταφοράς, υποδομές και ανθρώπους» που συμμετέχουν στα δίκτυα μεταφοράς όπλων σε «αντιπροσώπους» του Ιράν στη Συρία.

«Οι IDF εξόντωσαν τον Χασάν Χακάσα στην Μπέιτ Τζεν της Συρίας. Ήταν σημαντικό στέλεχος, υπεύθυνο για τις ρουκέτες που εκτόξευσε τις τελευταίες εβδομάδες η Χαμάς από συριακό έδαφος εναντίον του Ισραήλ», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

«Δεν θα επιτρέψουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις από το συριακό έδαφος και θεωρούμε τη Συρία υπεύθυνη για κάθε δραστηριότητα που προέρχεται από την επικράτειά της», υπογραμμίζουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα