ΑΘΗΝΑ
21:17
|
27.04.2024
Διαμαρτυρίες για διαιτητικές αποφάσεις μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Το ξέσπασμα από τον Αλέξη Κούγια και η απάντηση από της Ένωσης.
Αλέξης Κούγιας-Βαγγέλης Μαρινάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ τονίζοντας πως αυτό που συνέβη στο ματς «ήταν αποκορύφωμα της δράσης της Εγκληματικής Οργάνωσης στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο». Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από την ΑΕΚ στο ματς για την 17η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Απόψε ήταν το αποκορύφωμα της δράσης της Εγκληματικής Οργάνωσης στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες μας στέρησαν έως και 11 βαθμούς (με ΠΑΟ, Βόλο, Ατρόμητο, ΑΕΚ) και αλλοίωσαν το Πρωτάθλημα.

Αυτά που καταγγέλαμε τόσο καιρό με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους, τα είδε κάθε Έλληνας φίλαθλος αποτυπωμένα στο γήπεδο και είναι ηθική δικαίωση τα όσα έγιναν έτσι ξεδιάντροπα κάτω από τους προβολείς.

Δυστυχώς το μόρφωμα που σαπίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντιμετωπίζεται ποδοσφαιρικά.

Και αναφερόμαστε στην Πολιτεία και τις Αρχές.

Από εδώ και πέρα όποιος δεν ασχοληθεί με την εξαφάνιση της Εγκληματικής Οργάνωσης, τότε σημαίνει και είναι προφανές ότι την υποθάλπτει.

Τα λόγια τελείωσαν.

Το ξέσπασμα του Κούγια

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε σε βαριές κατηγορίες με αφορμή τη διαιτησία του Σλοβάκου, Μπόρις Μαρέφκα. Ο ποινικολόγος κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να διακόψει το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και προσωπικά του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Μετά από συνενόηση με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, θέλω να τοποθετηθώ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία. Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο. Από σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού και σε όλους αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο δεν αποχωρήσαμε. Ένα πεντακάθαρο γκολ, ένα πέναλτι που θα το έδινε ακόμη και ο κ. Μελισσανίδης, δεν καταλογίστηκαν.

Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Όποιος δεν σέβεται τους ανθρώπους, αυτούς που αγαπούν αυτό το κορυφαίο κοινωνικό κίνημα που είναι το ποδόσφαιρο, δεν σέβεται τη δημοκρατία.

Δεν είναι δυνατό να φέρνεις αυτόν τον διαιτητή εδώ. Αυτόν τον διαιτητή που είναι στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας, ένα πρωτάθλημα ισάξιο της Super League 2, να μην πω της Γ’ Εθνικής και να κάνουν αυτά που έγιναν. Είναι προκλητικά πράγματα και σας το λέω ευθέως. Ο κ. Μαρινάκης μου έδωσε το “πράσινο φως” μετά από συνενόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς ο κ. Βρούτσης είναι νέος στο υπουργείο, θα πρέπει, όμως, να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό. Μου έχουν στείλει μηνύματα οπαδοί όλων των ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Μου είπαν το γκολ ήταν κανονικό. Το πέναλτι, ήταν πέναλτι. Θα συζητήσουμε με τον κ. Μαρινάκη. Είναι πρόκληση και για την Δημοκρατία. Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να διακόψει ο ίδιος το ελληνικό πρωτάθλημα.

Γιατί να πρέπει να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός για να γίνει ένα σοκ; Προσκαλώ τον κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση και να διακόψει το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εγώ θα κάνω τα πάντα, είναι πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια αναμένεται να προκαλέσουν νομικές κινήσεις από την Ένωση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sport24.gr, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ θα καταθέσει στον εισαγγελέα επίσημη καταγγελία εναντίον του νομικού συμβούλου και εκπροσώπου του Ολυμπιακού στη Super League με την ιδιότητα του αντιπροέδρου για όσα εκείνος ανέφερε. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το νομικό τμήμα της ομάδας έχει λάβει ήδη εντολή να καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά του νέου αντιπροέδρου των ερυθρόλευκων

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα