ΑΘΗΝΑ
02:52
|
21.09.2024
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Σίσι για τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης.
Από τη συνάντηση των Προέδρων Αιγύπτου και Παλαιστινιακής Αρχής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Κάιρο μετέβη σήμερα ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, συναντώντας τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι πριν την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και την πρωτεύουσα της Αιγύπτου αφού φθάσει αργότερα απόψε στο Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Σίσι για τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης. Απέρριψε τις πιέσεις του Ισραήλ για τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων της Γάζας επισημαίνοντας πως η «μόνη λύση στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή είναι η εξεύρεση πολιτικής λύσης τερματισμού της ισραηλινής κατοχής».

Από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Παλαιστινιακής Αρχής και Αιγύπτου στο Κάιρο

Επιπλέον, συνεχάρη τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την επανεκλογή του κατά τις προεδρικές εκλογές του Δεκέμβρη πλέκοντας το εγκώμιο του «πρωτοπόρου ρόλου της Αιγύπτου στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Το απόγευμα  μετέβη στη Ραμάλα από την Ιερουσαλήμ, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Η Μπέρμποκ συνάντησε τον Παλαιστίνιο ομόλογό της, Ριγιάντ αλ Μάλκι που την ενημέρωσε για όσα διαδραματίζονται στη Γάζα «κατά αθώων πολιτών».

Η Γερμανίδα υπουργός, σε  δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή τους, επιβεβαίωσε την «ξεκάθαρη» υποστήριξη της χώρας της στην ανάγκη «προστασίας των αμάχων» στη Γάζα λέγοντας πως «δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο τα βάσανά τους» αλλά και στην ανάγκη εξεύρευσης λύσης στη βάση των δύο κρατών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα