ΑΘΗΝΑ
14:52
|
04.05.2024
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως η ακρίβεια δεν αποτελεί «εισαγόμενο» φαινόμενο μιας και ο ίδιος μίλησε για «πληθωρισμό της απληστίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της σύσκεψης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως η ακρίβεια δεν αποτελεί «εισαγόμενο» φαινόμενο μιας και, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για «πληθωρισμό της απληστίας» και προανήγγειλε μέτρα κατά της αισχροκέρδειας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις περιπτώσεις αδικαιολόγητης τιμολόγησης προϊόντων στην αγορά που «βγάζουν μάτι», όπως την τιμή του βρεφικού γάλατος, το οποίο, σε κάποιες περιπτώσεις, πωλείται έως και 213% ακριβότερα στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη:

«”Δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ανεκτό, ίδια προϊόντα να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλαδή παραδέχεται ότι τόσο καιρό η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι δική του.

Μερικά μόνο στοιχεία:

-Η Ελλάδα ακριβότερη από την Ευρώπη στο λάδι, στο γάλα, στο τυρί, προϊόντα που παράγονται εδώ.

-Το βρεφικό γάλα ως 213% πιο ακριβό από την Ευρώπη.

-Το λάδι έχει αυξηθεί κατά 212% μέσα σε 14 μήνες.

Ο Πρωθυπουργός έρχεται τώρα και λέει: “Εντάξει, αρκετά κλέψατε τους Έλληνες, κλέψτε τους λίγο λιγότερο από εδώ και πέρα”.

Η δική μας απάντηση: Εδώ και 15 μέρες, με 30 επίλεκτα στελέχη, εκπονούμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ακρίβεια. Θα παρουσιαστεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Δε θα έχει χάντρες και καθρεφτάκια. Θα έχει συγκεκριμένα, αναγκαία, κοστολογημένα μέτρα για μια καλύτερη ζωή».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα