ΑΘΗΝΑ
03:43
|
06.05.2024
Ήταν ο πρώτος Αμερικανός που έπαιξε στο γερμανικό συγκρότημα και ο μακροβιότερος ντράμερ του, για 20 χρόνια.
RIP James...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 61 ετών, στο Λούισβιλ του Τέξας, έφυγε από τη ζωή ο πρώην ντράμερ των Scorpions και των Kingdom Come, Τζέιμς Κότακ. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την κόρη του μουσικού, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

«Πολύ θλιβερά νέα… ο αγαπημένος μας φίλος και ντράμερ για 20 χρόνια Τζέιμς Κότακ πέθανε σε ηλικία 61 ετών», αναφέρει η ανάρτηση στην σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, δίπλα σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του μουσικού. «Ο Τζέιμς ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός και τρυφερός οικογενειάρχης… ήταν ο αδερφός μας από άλλη μητέρα και θα μας λείψει πραγματικά… Rock ‘n Roll για πάντα. RIP James.»

Ο Κότακ εντάχθηκε στους Scorpions το 1996, και έγινε ο πρώτος Αμερικανός μουσικός που έπαιξε στο γερμανικό ροκ γκρουπ, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Scorpions. Έκανε το ντεμπούτο του στο στούντιο με το συγκρότημα, το 1999, στο άλμπουμ Eye II Eye. Παρέμεινε στο συγκρότημα έως τον Σεπτέμβριο 2016 όταν και αντικαταστάθηκε, λόγω προβλημάτων που είχε με το αλκοόλ, από τον ντράμερ των Motorhead, Μίκι Ντι.

Είχε μιλήσει για τη μάχη του με το ποτό όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνοντας τον Οκτώβριο του 2022 ότι δεν είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί πλήρως και ότι επρόκειτο για μια διαρκή διαδικασία.

Πριν τους Scorpions, ο Κότακ είχε γίνει γνωστός ως ο ντράμερ των Kingdom Come, οι οποίοι έγιναν δημοφιλείς στη δεκαετία του ’80 χάρη στη μουσική τους σε στυλ Led Zeppelin. Συμμετείχε επίσης σε άλλα συγκροτήματα όπως οι KrunK, Montrose, Wild Horses και Buster Brown, μεταξύ πολλών άλλων.

Παράλληλα με τη μουσική, ο Κότακ έκανε κάποιες εμφανίσεις σε τηλεοπτικά ριάλιτι — κυρίως στο Ex-Wives of Rock το 2012.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα