ΑΘΗΝΑ
17:25
|
04.05.2024
Τα μέτρα δεν καταπολεμούν τις αιτίες, λέει το ΚΚΕ, θυμίζοντας τους χαμηλούς μισθούς και τη φοροληστεία σε βάρος του λαού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκαλούν οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας, εκτιμώντας πως πρόκειται για «προπέτασμα καπνού» που επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό  των πολιτών από τις πραγματικές αιτίες της φτώχειας.

Μεταξύ των πραγματικών αιτιών της φτώχειας το ΚΚΕ συμπεριλαμβάνει «τους χαμηλούς μισθούς, την πανάκριβη «πράσινη» ενέργεια, τα διεθνή καρτέλ, τα τεράστια κέρδη των εφοπλιστών και της μεταφορικής αλυσίδας, τον πληθωρισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα και την τεράστια κυβερνητική φοροληστεία».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ λοιδορείται η κυβέρνηση πως «παίζει» με το «πλαφόν» σε ορισμένα εμπορεύματα ενώ στην καλύτερη περίπτωση «ακόμη και αν οδηγήσει σε κάποιες ελάχιστες μειώσεις, την ίδια στιγμή, θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις σε άλλα».

«Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως το ¼ της τιμής στο σούπερ μάρκετ και πάνω από το 65% της τιμής της βενζίνης είναι οι άδικοι, έμμεσοι φόροι που πληρώνουν οι καταναλωτές στο κράτος, φόρους που εκτόξευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ για να διασφαλίζει τα ματωμένα πλεονάσματα. Χαρακτηριστικό ακόμα της κυβερνητικής κοροϊδίας είναι πως τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι το 0,1% του ετησίου τζίρου τους, που αποδεικνύει πως ακόμα και τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν πρόκειται να εφαρμοστούν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Λύση για ορισμένες συνέπειες της ακρίβειας μπορεί να δοθεί μόνο με την πάλη των εργαζόμενων, με το ριζοσπαστικό πλαίσιο του ΚΚΕ, απαιτώντας τώρα, μεταξύ άλλων, κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων, σύγκρουση με την “πράσινη” πολιτική της ΕΕ που εκτοξεύει τις τιμές στην ενέργεια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κ.ά.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα