ΑΘΗΝΑ
13:20
|
02.05.2024
Το διάταγμα επιτρέπει στον στρατό και τις ειδικές δυνάμεις της δίωξης ναρκωτικών να προχωρήσουν σε «εκκαθάριση» των καρτέλ που δραστηριοποιούνται στην χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» κηρύχθηκε χθες, Τρίτη, ο Ισημερινός, από τον πρόεδρο της χώρας, Ντανιέλ Νομπόα, ύστερα από τον θάνατο τουλάχιστον 10 ατόμων -ανάμεσά τους και δυο αστυνομικοί-, κατά την διάρκεια βίαιων επεισοδίων, τα οποία αποδίδονται σε συμμορίες διακινητών ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Το διάταγμα του προέδρου, με το οποίο κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος για τους επόμενους δύο μήνες, έχει στόχο την «εξουδετέρωση» συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος που ασχολούνται κυρίως με την διακίνηση ναρκωτικών, προκειμένου να «εγγυηθούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα έναντι του οργανωμένου εγκλήματος, των τρομοκρατικών οργανώσεων και των μη κρατικών αντιμαχομένων».

Επί της ουσίας, ο Ντανιέλ Νομπόα, μέσω του διατάγματος, επιτρέπει στον στρατό και τις ειδικές δυνάμεις της δίωξης ναρκωτικών να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των καρτέλ που δραστηριοποιούνται στην χώρα, εξισώνοντας την δράση τους με τρομοκρατικές ενέργειες.

Μόλις εχθές, ομάδα ενόπλων εισέβαλαν σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, την ώρα ζωντανής μετάδοσης, κρατώντας όμηρος τους εργαζόμενους. Η αστυνομία κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, προχωρώντας στην σύλληψη των 13 ανδρών, οι οποίοι έφεραν βαρύ οπλισμό, χειροβομβίδες και δυναμίτες.

Ο πρόεδρος της χώρας είχε κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Δευτέρα, ύστερα από την απόδραση ενός καταδικασμένου αρχηγού συμμορίας από την φυλακή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα