ΑΘΗΝΑ
13:29
|
22.11.2024
Η Μαρλίν Ένγκελχορν δημιούργησε μια ομάδα πολιτών ώστε να συναποφασίσει πως θα χαρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας που κλήρονόμησε από τη γιαγιά της.
Η εκατομμυριούχος κληρονόμος Μαρλίν Έγκελχορν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια Αυστρο-Γερμανίδα κληρονόμος δημιούργησε μια ομάδα πολιτών για να αποφασίσει πώς θα χαρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε από τη γιαγιά της.

Η Μαρλίν Ένγκελχορν, η οποία είναι 31 ετών και ζει στη Βιέννη, ανέθεσε σε 50 Αυστριακούς να καθορίσουν πώς θα αναδιανεμηθούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ της κληρονομιάς της.

«Έχω κληρονομήσει μια περιουσία, άρα και δύναμη, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι’ αυτήν», είπε.

«Και το κράτος δεν θέλει καν φόρους σε αυτό».

Η Αυστρία κατάργησε τον φόρο κληρονομιάς το 2008, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιβάλλουν φόρο κληρονομιάς – ή δασμούς θανάτου.

Η κ. Ένγκελχορν πιστεύει ότι αυτό είναι άδικο.

Είναι απόγονος του Φρήντριχ Ένγελχορν, του ιδρυτή της γερμανικής χημικής και φαρμακευτικής εταιρείας, BASF, και κληρονόμησε εκατομμύρια όταν πέθανε η γιαγιά της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η περιουσία της Τραντλ Ένγεκχορν-Βεχιάτο υπολογίστηκε από το αμερικανικό περιοδικό Forbes σε 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ και ακόμη και πριν πεθάνει η εγγονή της είχε δηλώσει ότι ήθελε να μοιράσει περίπου το 90% της κληρονομιάς της.

Την Τετάρτη, 10.000 προσκλήσεις που στοχεύουν τυχαία επιλεγμένους Αυστριακούς πολίτες άρχισαν να φτάνουν σε γραμματοκιβώτια στην Αυστρία.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία της κας Ένγκελχορν, γνωστή ως Good Council for Redistribution, μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Από αυτό το αρχικό δείγμα των 10.000 Αυστριακών που είναι όλοι ηλικίας άνω των 16 ετών, θα επιλεγούν 50 άτομα, με 15 αναπληρωματικά μέλη να επιλέγονται επίσης σε περίπτωση εγκατάλειψης.

«Αν οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους και δεν αναδιανέμουν, τότε πρέπει να αναδιανείμω τον πλούτο μου η ίδια», εξήγησε στη δήλωσή της.

«Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και πληρώνουν φόρους για κάθε ευρώ που κερδίζουν από την εργασία. Το βλέπω αυτό ως αποτυχία της πολιτικής, και αν η πολιτική αποτύχει, τότε οι πολίτες πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι ίδιοι».

Ο Κριστόφ Χόφινγκερ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Foresight που υποστηρίζει την πρωτοβουλία, είπε ότι το συμβούλιο για την αναδιανομή των χρημάτων της κληρονόμου θα αποτελείται από 50 άτομα «από όλες τις ηλικιακές ομάδες, ομοσπονδιακές πολιτείες, κοινωνικές τάξεις και υπόβαθρα».

Η ομάδα θα κληθεί να «συνεισφέρει τις ιδέες της προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού λύσεις προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου», είπε.

Θα λάβουν μέρος σε μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Σάλτσμπουργκ με ακαδημαϊκούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αυστραλία απορρίπτει τον ισχυρισμό του Μασκ ότι σχεδιάζει έλεγχο της πρόσβασης στο διαδίκτυο

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κω

Συμπαράσταση της ΟΚΔΕ στον Νίκο Ρωμανό: Να σταματήσει η «στημένη» δίωξη

Το BDS Greece καλεί την Ελλάδα να μην αγοράσει το Iron Dome από το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα