ΑΘΗΝΑ
11:52
|
03.05.2024
«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μη δώσω τη δυνατότητα στον Ντόναλντ Τραμπ να ξαναγίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε.
Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, ο μοναδικός υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που επέκρινε την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την κούρσα.

«Αναστέλλω την εκστρατεία μου για την προεδρία των ΗΠΑ», είπε ο Κρις Κρίστι σε υποστηρικτές του στη Γουίνταμ, στην πολιτεία Νιου Χαμσάιρ και λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία, στην πολιτεία της Αιόβα. Αυτή η ψηφοφορία θα ανοίξει τον χορό μιας εκστρατείας στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσπόζουσα θέση και πελώριο προβάδισμα

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρζι, 61 ετών, ήταν άλλοτε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, όμως στην τρέχουσα εκστρατεία καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό κι ανέντιμο. «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι για να μη δώσω τη δυνατότητα στον Ντόναλντ Τραμπ να ξαναγίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κρις Κρίστι απέφυγε να δώσει επίσημα τη στήριξή τους σε κάποιον από τους υπόλοιπους υποψηφίους ενώ προέβλεψε την ήττα της κυβερνήτριας της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι.

Άνετο προβάδισμα Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ μόλις πέντε ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και ξεκινήσει η διαδικασία ανά πολιτεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο προτιμώμενος υποψήφιος για το 49% των αυτοαποκαλούμενων Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με την έρευνα.  Η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι κερδίζει τη στήριξη του 12% των Ρεπουμπλικανών και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις του 11%.

Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι εξασφαλίζει τη στήριξη του 4% των Ρεπουμπλικανών, ενώ κανείς άλλος υποψήφιος δεν λαμβάνει ποσοστό άνω του 2%, βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης. Ένα ποσοστό 18% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει ποιον υποψήφιο θα επιλέξει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα