ΑΘΗΝΑ
01:56
|
02.05.2024
Νέος υπουργός Εξωτερικών μπαίνει ο 38χρονος επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Μακρόν και έως πρότινος σύντροφος του νέου πρωθυπουργού, Στεφάν Σεζουρνέ.
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλλαγές στο νευραλγικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στο υπουργείο Πολιτισμού έφερε ο ανασχηματισμός της γαλλικής κυβέρνησης μετά τον διορισμό του Γκαμπριέλ Ατάλ στη θέση του πρωθυπουργού από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη θέση του νέου υπουργού Εξωτερικών και Ευρώπης μπαίνει ο  38χρονος επικεφαλής του κόμματος του Προέδρου Μακρόν και έως πρότινος σύντροφος του νέου πρωθυπουργού, Στεφάν Σεζουρνέ, αντικαθιστώντας την έως σήμερα υπουργό Κατρίν Κολονά.

Η συντηρητική Ρασιντά Νταντί (πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί) αναλαμβάνει νέα υπουργός Πολιτισμού.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί θα παραμείνουν στα υπουργεία τους.

Πληροφορίες του Politico αναφέρουν πως ο νέος υπουργός Εξωτερικών είναι πρώην σύντροφος του πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ. Οι δύο πολιτικοί δεν είναι πλέον ζευγάρι, αν και επισήμως ποτέ δεν επιβεβαίωσαν τον χωρισμό τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα