ΑΘΗΝΑ
22:41
|
06.05.2024
«Ναυαρχίδα» χαρακτήρισε το δημόσιο πανεπιστήμιο ο Κυριάκος Πιερρακάκης και παράλληλα μίλησε για «κρατικό μονοπώλιο» στην παιδεία.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητισμού, στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα παραβρεθεί στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Περρακάκης χαρακτήρισε «ναυαρχίδα» το δημόσιο πανεπιστήμιο μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στο κέντρο». «Αυξάνουμε τη χρηματοδότησή του, απογραφειοκρατικοποιούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, το διεθνοποιούμε, και ταυτόχρονα λύνουμε και το θέμα του κρατικού μονοπωλίου μαζί», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα γιατί θεωρεί ότι θα αναβαθμιστεί η ανώτατη παιδεία από τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο υπουργός Παιδείας απάντησε ως εξής: «Πρώτον, η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που δεν έχει μη κρατικά πανεπιστήμια. Εκ των πραγμάτων σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή αυτό έχει λυθεί. Αυτό όμως δεν λέει κάτι από μόνο του. Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με το ότι εδώ δεν υπάρχει μια στρατηγική μόνο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Υπάρχει μια στρατηγική για τα πανεπιστήμια. Όλα αυτά μαζί θα μας δώσουν σαν δυνατότητα το να μείνουν εδώ οι περισσότεροι από τους 40.000 Έλληνες που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Αφετέρου, η Ελλάδα να κατακτήσει κάτι που δεν το έχει κατακτήσει. Κάτι που έχει κάνει -ας πούμε- η Κύπρος με έναν άλλο τρόπο: Να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

Στις 12:00, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα