ΑΘΗΝΑ
08:51
|
03.05.2024
Οι πληροφορίες για τη συμφωνία ανακοινώθηκαν απόψε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπ. Νετανιάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αύξηση και διεύρυνση φαρμακευτικών ειδών προς τη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την μεταφορά φαρμάκων στους πάνω από 130 ομήρους που εξακολουθεί κρατά η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ επιβεβαίωσε απόψε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η εξέλιξη δρομολογείται στο πλαίσιο των μαραθώνιων και σύνθετων διαπραγματεύσεων που διαρκούν εδώ και περίπου τρεις μήνες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τη μεσολάβηση κυρίως του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Στη λίστα φαρμάκων που θα πάρουν οι όμηροι συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα που θεωρούνται «κρίσιμα» για την επιβίωσή τους καθώς και σκευάσματα που αφορούν ομήρους που είναι χρόνια πάσχοντες από διάφορες ασθένειες (π.χ. διαβήτης).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας The Times of Israel, η Χαμάς υποχώρησε από την πλήρη άρνησή της να συνεργαστεί εδώ και μέρες ενδίδοντας στην αυξημένη πίεση του Κατάρ.

Το ισραηλινό «Φόρουμ Οικογενειών των Ομήρων» σε αποψινή ανακοίνωσή του κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει «με τεκμήρια ορατά» πως οι αγαπημένοι τους θα λάβουν τα φάρμακα που τους στέλνονται και θα μεταφερθούν στη Γάζα «τις επόμενες μέρες».

«Μετά από 98 μέρες στα τούνελ της Χαμάς, όλοι οι όμηροι αντιμετωπίζουν άμεσο θανάσιμο κίνδυνο και χρειάζονται σωτήρια φάρμακα. Αλλά πέρα από τα φάρμακα, οι όμηροι χρειάζονται εκτενή ιατρική περίθαλψη» ανέφερε η ανακοίνωση του Φόρουμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα