ΑΘΗΝΑ
14:22
|
02.05.2024
Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες σταματούν την παραγωγή λόγω διατάραξης της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επικίνδυνα τεταμένη κατάσταση που προκαλούν και οι σημερινές αμερικανο-βρετανικές επιθέσεις κατά των Χούθι στην Υεμένη όχι μόνο δεν αποκλιμακώνουν την ένταση αλλά αυξάνουν τις ανησυχίες πολυεθνικών εταιριών, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες Tesla και Volvo για την επάρκεια υλικών στις μονάδες παραγωγής που έχουν σε Γερμανία και Βέλγιο καθώς το πολεμικό κλίμα διαταράσσει τη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα.

Δεδομένου ότι από την Ερυθρά Θάλασσα περνά το 12% του διεθνούς εμπορίου και το 1/3 των εμπορευματοκιβωτίων διεθνώς, βγάζουν νόημα οι σημερινές αποφάσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών Tesla και Volvo για σταμάτημα της παραγωγής σε μεγάλα εργοστάσια που έχουν η πρώτη στη Γερμανία και η δεύτερη στο Βέλγιο.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτροκίνησης Tesla ανακοίνωσε την Πέμπτη πως κλείνει από τις 29 Ιανουαρίου ως τις 11 Φεβρουαρίου το τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής και συναρμολόγησης αυτοκινήτων (Gigafactory) που είναι κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας εξαιτίας έλλειψης εξαρτημάτων λόγω της επιμήκυνσης των δρομολογίων εμπορικών πλοίων που αποδίδεται στις επιθέσεις των Χούθι.

Η επιμήκυνση «δημιούργησε κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού», εξήγησε η Tesla σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Στην ίδια κίνηση προέβη σήμερα και η Volvo (το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας κατέχει η κινέζικη Geely αφότου την αγόρασε το 2010 από την Ford). Η εταιρία ανακοίνωσε πως την επόμενη βδομάδα θα σταματήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο που έχει στην Γάνδη του Βελγίου για τουλάχιστον τρεις μέρες, λόγω της διατάραξης στην εφοδιαστική αλυσίδα μετά τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα