ΑΘΗΝΑ
07:59
|
30.06.2024
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ είχαν παραδώσει ένα ιδιωτικό μήνυμα στο Ιράν σχετικά με τους Χούθι.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλά στο Κοινοτικό Κολλέγιο της Κομητείας Μοντγκόμερι στο Μπλου Μπελ, Πενσυλβάνια, στις 5 Ιανουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε το Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν παραδώσει ένα ιδιωτικό μήνυμα στο Ιράν σχετικά με τους Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν και είναι υπεύθυνοι για την επίθεση στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Reuters.

«Το παραδώσαμε ιδιωτικά και είμαστε σίγουροι ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για το προεδρικό καταφύγιο του Καμπ Ντέιβιντ για το Σαββατοκύριακο.

Το κίνημα των Χούθι απείλησε με «ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση» αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν ένα ακόμη χτύπημα στην Υεμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντείνοντας περαιτέρω τις εντάσεις καθώς η Ουάσιγκτον δεσμεύεται να προστατεύσει τη ναυτιλία από επιθέσεις της ομάδας που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν.

Το τελευταίο χτύπημα, το οποίο οι ΗΠΑ είπαν ότι έπληξε τοποθεσία ραντάρ, ήρθε μια ημέρα μετά από δεκάδες αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις των Χούτι στην Υεμένη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε την Παρασκευή ότι τα αρχικά χτυπήματα έπληξαν την ικανότητα των Χούτι να αποθηκεύουν, να εκτοξεύουν και να καθοδηγούν πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία η ομάδα έχει χρησιμοποιήσει για να απειλήσει τη ναυτιλία.

Είπε ότι η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για πόλεμο με την Υεμένη.

Ο Μπάιντεν, η κυβέρνηση του οποίου αφαίρεσε τους Χούθι από τη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις» το 2021, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους την Παρασκευή αν ένιωθε ότι ο όρος «τρομοκράτες» περιγράφει το κίνημα τώρα. «Νομίζω ότι είναι», είπε ο Μπάιντεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Ο Αραβικός Σύνδεσμος παύει να χαρακτηρίζει τη Χεζμπολάχ «τρομοκρατική οργάνωση»

Κίνα και Περού ολοκλήρωσαν «ουσιώδεις διαπραγματεύσεις» για την αναβάθμιση της ΣΕΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα