ΑΘΗΝΑ
05:45
|
02.05.2024
«Απόλυτη εμπορευματοποίηση του κορυφαίου και οικουμενικού μνημείου και κάθε μνημείου και μουσείου της χώρας», καταγγέλλουν οι γαλάζιοι συνδικαλιστές.
Ευθείες βολές κατά της συνολικής πολιτικής της Λίνας Μενδώνη από την ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργή της για την παραχώρηση της διαχείρισης του ελέγχου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρεία, εκφράζει σε μια σκληρή ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο υπουργείου Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για «απόλυτη εμπορευματοποίηση του κορυφαίου και οικουμενικού μνημείου και κάθε μνημείου και μουσείου της χώρας».

Όπως καταγγέλλει η «γαλάζια παράταξη «η ταύτιση λειτουργικών ελεγκτή και ελεγχόμενου στο πρόσωπο ενός ιδιωτικού οικονομικού φορέα δεν έχει καμιά αιτιολογική βάση και αποδοχή».

Απευθύνει, επίσης, αμείλικτα ερωτήματα προς τον ΟΔΑΠ. Γιατί «δεν έχει απαντήσει σε αμέτρητες αναφορές του προσωπικού αναφορικά με σοβαρά ζητήματα e-ticketing;», γιατί «δεν προσλαμβάνει προσωπικό λειτουργίας ταμείων μέσω ΑΣΕΠ;», γιατί «επιδιώκει την απομάκρυνση κρατικών υπαλλήλων από τον έλεγχο εισόδου πυλών Ακρόπολης;», γιατί ο οργανισμός «φαίνεται να λειτουργεί μόνο για την έκδοση διαγωνισμών και απευθείας αναθέσεων ακόμη και για τα αυτονόητα της μελέτης τιμολογιακής πολιτικής;», γιατί «λειτουργεί με τμήμα επιθεώρησης και ελέγχου στον “πάγο”;».

Με ευθείες βολές κατά της Λίνας Μενδώνη, η ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ, ζητάει την ακύρωση του διαγωνισμού του ΟΔΑΠ και καλεί τα μέλη της σε ετοιμότητα δράσεων για την αντιμετώπιση «σοβαρών κι επιβλαβών επιλογών άσκησης πολιτιστικής πολιτικής εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.»

Ως τέτοιες επιλογές, καταγγέλλουν την αποτυχημένη, όπως την χαρακτηρίζουν, διοικητική μεταρρύθμιση της μετατροπής πέντε μουσείων σε ΝΠΔΔ της διαφήμιση της «καινοτόμου» μελλοντικής υπηρεσίας prive επισκέψεων στα μνημεία της Ακρόπολης εκτός ωραρίου λειτουργίας της με υψηλό τίμημα και την «κλιμάκωσης παλαιάς κοπής προκλήσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ που στην τρέχουσα φάση εκφράζονται με σειρά συνδικαλιστικών διώξεων, υποβιβασμών, μετακινήσεων και παραπομπών σε πειθαρχικά συμβούλια με “κατασκευασμένα” πορίσματα για τα οποία έχει λόγο μόνο η δικαιοσύνη».

Για την μαζική αντίδραση των εργαζομένων στην Ακρόπολη και την καθολική συμμετοχή στην απεργία της 19ης Δεκεμβρίου, η ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ, ξεσκεπάζει την υπουργό τονίζοντας πως δεν αφορά τη λειτουργία τοπικών ταμείων όπως «σκόπιμα και παραπλανητικά» επιχειρεί να προβάλει το υπουργείο.

Καταγγέλλουν επίσης την ανακοίνωση, από την πλευρά του ΟΔΑΠ διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών έργου φύλαξης από ιδιωτική εταιρεία στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Τέλος, η ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ καλεί την υπουργό, εκτός από τον διαγωνισμό του ΟΔΑΠΟ, να αποσύρει την προκλητική πολιτική εισήγηση διοργάνωσης παροχής υπηρεσιών prive επισκέψεων με υψηλό τίμημα στην Ακρόπολη και να αναλάβει πρωτοβουλία ανάκλησης κάθε αυθαίρετης διοικητικής πράξης, που συνιστά υπόδειγμα απομείωσης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων έναντι οποιουδήποτε συνδικαλιστή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα