ΑΘΗΝΑ
20:52
|
08.05.2024
Η ομάδα Χούθι στην Υεμένη δήλωσε το Σάββατο ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ.
Χιλιάδες απόφοιτοι Χούτι που ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους εκπαίδευση, συμμετέχουν σε μια στρατιωτική παρέλαση με τον ελαφρύ και βαρύ οπλισμό τους στο Αμράν της Υεμένης στις 20 Δεκεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ομάδα Χούθι στην Υεμένη δήλωσε το Σάββατο ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ και θα εμποδίσει τα πλοία της να περάσουν από την Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

«Η αμερικανική και βρετανική επιθετικότητα δεν θα μείνει ατιμώρητη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η δήλωση εκδόθηκε λίγες ώρες αφότου η πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, δέχτηκε νέες αεροπορικές επιδρομές.

Σημείωσε ότι «η απροκάλυπτη αμερικανική και βρετανική επιθετικότητα, που έρχεται να υποστηρίξει τη Σιωνιστική οντότητα, δεν θα αποτρέψει την Υεμένη από το να συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις εναντίον του ισραηλινού εχθρού και να εμποδίσει τα πλοία της και άλλα πλοία της να κατευθύνονται προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια».

Πρόσθεσε ότι «αυτή η επιθετικότητα, η οποία σίγουρα δεν θα περάσει χωρίς τιμωρία από τις ένοπλες δυνάμεις μας, υπογραμμίζει τον σημαντικό αντίκτυπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Υεμένης κατά του ισραηλινού εχθρού και την αποτροπή της διέλευσης των πλοίων της και άλλων πλοίων άλλων εθνικοτήτων που μεταφέρουν εμπορεύματα σε αυτήν».

Οι ΗΠΑ ανανέωσαν τις αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο στη Σαναά, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο κατά στόχων σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη.

Μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε θανάτους και έξι τραυματισμούς μεταξύ των Χούθι, η ομάδα υποσχέθηκε ότι όλα τα αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα έχουν γίνει «νόμιμοι στόχοι» για τις δυνάμεις της ως απάντηση στην «άμεση και δεδηλωμένη επιθετικότητά τους» κατά της Υεμένης.

Στόχος των Χούθι με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή μεταφέρουν αγαθά από και προς το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου με την αμερικανική υποστήριξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με θερμό καλοκαίρι απειλεί τον Λίβανο το Ισραήλ

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα