ΑΘΗΝΑ
16:11
|
02.05.2024
Κέρδισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από 16 χρόνια απουσίας.
Νίκησαν με 7-6 την Ιταλία και την άφησαν εκτός βάθρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νίκη με 7-6 επί της Ιταλίας, στον χθεσινοβραδινό μικρό τελικό, χάρισε στην εθνική ομάδα πόλο γυναικών το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και της έδωσε, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Νικήτρια του τουρνουά του Αϊντχόφεν αναδείχθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία που επικράτησε με 8-7 της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό.

Η ελληνική ομάδα δούλεψε πολύ συγκεντρωμένη στην άμυνα, εγκλωβίζοντας τις Ιταλίδες που δυσκολεύονταν να βρουν επιθετικές λύσεις και προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ της Νίκου και της Πλευρίτου. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Εθνική να προηγείται με 3-1 με ένα γκολ ακόμα αυτή την φορά από την Ασημάκη.

Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου βασανίστηκαν από επιθετική αφλογιστία σημειώνοντας μόνο ένα γκολ από την Ξενάκη.

Μετά από 14 «άγονα» λεπτά, η Ασημάκη πέτυχε επιτέλους ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου και αποκατέστησε τη διαφορά των τριών τερμάτων (5-2).

Σε μια ακράτητη επίθεση, οι Ιταλίδες πέτυχαν τέσσερα γκολ και ισοφάρισαν λίγο πριν τη λήξη σε 6-6.

Στο πιο κρίσιμο σημείο, η Νικόλ Ελευθεριάδου πέτυχε ένα δύσκολο τέρμα, με απευθείας φάουλ από τα 6μ. στην εκπνοή σχεδόν του χρόνου επίθεσης, δίνοντας την τελική νίκη στην ελληνική ομάδα.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου
ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα