ΑΘΗΝΑ
06:25
|
17.05.2024
Διαθέσιμο για παραγγελίες πυρομαχικών Ισραηλινών και Ουκρανών φαίνεται πως είναι υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.
Ισραηλινό άρμα μάχης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έτοιμη να παράσχει πυρομαχικά στον πόλεμο του Ισραήλ έναντι της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού είναι η κυβέρνηση του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς  

Ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αναφέρει πως η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει πυρομαχικά στο Ισραήλ καθώς ήδη τα αρμόδια υπουργεία έχουν συμφωνήσει κατ’ αρχήν με το αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Der Spiegel,  η κυβέρνηση Σολτς πήρε τον περασμένο Νοέμβριο το ισραηλινό αίτημα που αφορά την προμήθεια περίπου 10.000 βλημάτων ακριβείας των 120 χιλιοστών. Επειδή η αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να παραδώσει αμέσως την επιθυμητή ποσότητα πυρομαχικών, εξετάζεται η πιθανότητα να αποδεσμευτούν πυρομαχικά από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, ώστε να ικανοποιηθεί σύντομα το αίτημα.

Η κυβέρνηση Σολτς απέφυγε να επιβεβαιώσει

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέφυγε να επιβεβαιώσει σήμερα πως προτίθεται να προμηθεύσει το Ισραήλ με πυρομαχικά για άρματα μάχης ενώ η ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο απάντησε επίσης σε γενικές γραμμές στις ερωτήσεις του SPIEGEL σχετικά με την ζητούμενη οπλική βοήθεια.

«Από τις 7 Οκτωβρίου, η Γερμανία στάθηκε αναμφισβήτητα στο πλευρό του Ισραήλ και εξέφρασε την ανεπιφύλακτη υποστήριξή της» ανέφερε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Γερμανία, Ρον Πρόσορ, μιλώντας σε δημοσιογράφο του Spiegel, προσθέτοντας: «Το Ισραήλ ευχαριστεί τη Γερμανία για αυτό υπό την ηγεσία του καγκελαρίου Σολτς».

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, πως η παράδοση στο Ισραήλ «δεν θέτει σε κίνδυνο τη βοήθεια όπλων» στην Ουκρανία και πως αρμόδιοι αξιωματούχοι στο υπουργείο Άμυνας «διασφαλίζουν πάντα ότι τα λιγοστά αποθέματα πυρομαχικών της Bundeswehr δεν υπονομεύονται υπερβολικά» ακόμα κι αν μπορούν να αναπληρωθούν αργότερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα