ΑΘΗΝΑ
08:08
|
02.05.2024
Ο Ισραηλινός γενικός επιτελάρχης, στρατηγός Χαλεβί, δήλωσε απόψε πως η πιθανότητα πολέμου στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ είναι «υψηλότερη από ποτέ».
Ο γενικός επιτελάρχης του ισραηλινού στρατού, Χέρτζι Χαλεβί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έδαφος για μία πιθανή, γενικευμένη σύγκρουση με τον Λίβανο προετοίμασε και απόψε ο Ισραηλινός αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγός, Χέρτζι Χαλεβί, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με στρατιώτες στο βόρειο Ισραήλ.

Στο φόντο των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών με τη Χεζμπολάχ που είναι σε εξέλιξη από τις 8 Οκτωβρίου 2023, ο Ισραηλινός γενικός επιτελάρχης, δήλωσε πως η πιθανότητα πολέμου στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ είναι «υψηλότερη από ποτέ».

Η εμφάνιση του στρατηγού στη συγκεκριμένη περιοχή δεν ήταν διόλου τυχαία! Έγινε στη μετά την ολοκλήρωση εκπαιδευτικής στρατιωτικής άσκησης που προσομοίαζε επίθεση στον Λίβανο με στόχο μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο στρατηγός Χαλεβί υποστήριξε πως ο ισραηλινός στρατός εντείνει καθημερινά την «ετοιμότητα για μάχες στον Λίβανο» και πως οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί έχουν διδαχθεί «πολλά μαθήματα» από τις μάχες που διαδραματίζονται εδώ και 103 μέρες στη Γάζα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως κάποιες από αυτές τις μάχες «είναι σχετικές με τις μάχες στον Λίβανο» και  πως πρέπει να γίνουν «τροποποιήσεις» σε επιχειρησιακά σχέδια.

«Θέλουμε να επιτύχουμε έναν πολύ καθαρό στόχο στον Λίβανο, να επιστρέψουν οι κάτοικοι και όλες οι κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ» είπε ο αρχηγός του ΓΕΣ του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times of Israel.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού υποστήριξαν πως παραβίασαν τα σύνορα με τον Λίβανο και εισήλθαν λαθραία στο έδαφος της γειτονικής χώρας,τάχα για να …«καθαρίσουν μία περιοχή από τις νάρκες»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα