ΑΘΗΝΑ
15:31
|
06.05.2024
Η σκληρότητα των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη προκάλεσε σήμερα το θάνατο τουλάχιστον 11 Παλαιστινίων.
Από τις φονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εισβολές του ισραηλινού στρατού σε πόλεις και προσφυγικούς καταυλισμούς της κατεχόμενης Δυτικής όχθης  προκάλεσαν σήμερα το θάνατο τουλάχιστον 11 νεαρών Παλαιστινίων σε Τουλκαρέμ και Ναμπλούς, τον τραυματισμό αρκετών άλλων και τις συλλήψεις πολλών δεκάδων στο πλαίσιο επιχείρησης τρομοκράτησης των Παλαιστινίων αμάχων.

Η πρώτη μεγάλη εισβολή σημειώθηκε στις 4.30 σήμερα το πρωί όταν ισραηλινά τεθωρακισμένα και μπουλντόζες εισήλθαν στην πόλη Τουλκαρέμ από τρεις διαφορετικές εισόδους στην περιοχή, χτυπώντας εν ψυχρώ σπίτια και επιχειρήσεις αμάχων μεταξύ άλλων και με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone).

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, WAFA, σε μία από τις επιθέσεις με drone στοχοποιήθηκε ομάδα νεαρών με αποτέλεσμα αρχικά το θάνατο τεσσάρων οι οποίοι αργότερα απόψε ανέβηκαν σε έξι όταν πέθαναν δύο σοβαρά τραυματίες.

Από τις επιθέσεις στην Τουλκαρέμ, όπως καταγράφηκαν από το WAFA

Επιπλέον ένας ακόμη κάτοικος της ίδιας πόλης σκοτώθηκε όταν πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Ισμπέτ αλ Τζαράντ, κοντά στην Τουλκαρέμ.

Επιδρομή έγινε στη συνέχεια και στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ναμπλούς. Οι εκεί ισραηλινές επιθέσεις προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Αναφερόμενοι στην εισβολή που έκαναν στον καταυλισμό Μπαλάτα, οι Ισραηλινοί υποστήριξαν πως εξάλειψαν «τρομοκρατικό πυρήνα» με αεροπορικό πλήγμα ακριβείας εξολοθρεύοντας τον Αμπντουλάχ Αμπού Σαλάλ, επειδή φερόταν πως σχεδίαζε «μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση».

Συνολικά από τις 4.30 π.μ. σήμερα ως τις 21.00 το βράδυ, οι κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα