ΑΘΗΝΑ
00:01
|
05.05.2024
Πλέον, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα υπόκεινται στον ίδιο κανονισμό με τον συμβατικό καπνό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισπανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τα αρώματα σε όλα τα προϊόντα καπνού, κυρίως στα υγρά των ιδιαίτερα δημοφιλών ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία θα υπόκεινται εφεξής στους ίδιους κανονισμούς με τα συμβατικά τσιγάρα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

«Οι γεύσεις σε προϊόντα καπνού (φίλτρα, χαρτάκια στριφτού τσιγάρου, κάψουλες κλπ) πλέον θα απαγορεύονται» και το υγρό που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα υπόκειται «στον ίδιο κανονισμό με τον συμβατικό καπνό», δήλωσε στο X η υπουργός Υγείας της χώρας, Μόνικα Γκαρθία, έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο.

Η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε «ένα σχέδιο για τη συνολική πρόληψη και έλεγχο του καπνού, το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις συσκευές ατμίσματος, τη δημιουργία άκαπνων χώρων και άλλους τομείς για την πρόληψη του εθισμού και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή εντός τριών μηνών μετά τη δημοσίευση του διατάγματος.

Οι συσκευές ατμίσματος και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ παρουσιάζονται κάποιες φορές ως ένα μέσο για την οριστική διακοπή του καπνίσματος, τελικώς έχουν καθιερωθεί ως ένα υποκατάστατο του συμβατικού τσιγάρου.

Μια συσκευή ατμίσματος απελευθερώνει με την θέρμανση του υγρού ένα αερόλυμα, που συνήθως περιέχει νικοτίνη και αρωματικές ουσίες, αλλά δεν απελευθερώνει πίσσα ή μονοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή τις δύο πιο βλαβερές ουσίες του τσιγάρου που προκαλούν καρκίνο και καρδιαγγειακές νόσους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το ηλεκτρονικό τσιγάρο παραμένει ένα «επιβλαβές» προϊόν, το οποίο απελευθερώνει μια «πολύ εθιστική» ουσία: τη νικοτίνη.

Η Ισπανία εξακολουθεί να έχει έναν μεγάλο αριθμό καπνιστών, οι οποίοι επιτρέπεται να καπνίζουν στις βεράντες των μπαρ, παρότι ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Περίπου 26% των Ισπανών ενηλίκων καπνίζουν σε καθημερινή βάση, ποσοστό που υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο (22.3%), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΠΟΥ για τον καπνό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα