ΑΘΗΝΑ
06:08
|
17.05.2024
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε να δούμε τις σχέσεις των δύο χωρών με πιο δημιουργικούς τρόπους.
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έριξε σήμερα στο τραπέζι της συνάντηση με μέλη της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα μία πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις. Πρότεινε τα αλβανικά να μπορούν να υπάρχουν ως ξένη γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία και τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής στα σχολεία της Αλβανίας.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έχει εργαλειοποιήσει, σε σχέση με άλλα κόμματα της χώρας μας, και είμαστε περήφανοι για την υπεύθυνη στάση που έχουμε κρατήσει», τόνισε προσθέτοντας πως τα αλβανικά μπορούν να υπάρχουν ως ξένη γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία παράλληλα με τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα στην επικράτεια της Αλβανίας.

Από τη συνάντηση του Κασσελάκη με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας

Διαπίστωσε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα είναι «μεγάλα» και πως αυτό διογκώνει «την επισφάλεια στην οποία ζουν κάθε μέρα τα μέλη της».

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανανέωση στη διαμονή για 3ετία, όταν η συγκεκριμένη αίτηση παίρνει 2,5 χρόνια για να γίνει δεκτή. Δηλαδή, τους βάζουμε αυτούς τους συνανθρώπους, με τους οποίους ζούμε στην ίδια χώρα, σε ένα καθεστώς ομηρίας στην ουσία» τόνισε προτείνοντας να δούμε τις σχέσεις των δύο χωρών με πιο δημιουργικούς τρόπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα