ΑΘΗΝΑ
02:00
|
20.09.2024
Επίμονος κοινωνικός λειτουργός που αγωνιούσε για την τύχη ενός αγοριού δύο ετών βρήκε, με αστυνομικούς, τη σορό του παιδιού δίπλα στο πτώμα του πατέρα του.
Ο μικρός Μπράνσον με τη μητέρα του λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγγεννα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στη βρετανική κοινωνία η είδηση πως ένα αγοράκι δύο ετών πέθανε από ασιτία δίπλα στο πτώμα του 60χρονου πατέρα του που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή στο τέλος Δεκέμβρη.

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της βρετανικής αστυνομίας ξεκίνησε σήμερα έρευνα για τον θάνατο του δίχρονου αγοριού, καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι είχαν ενημερώσει κατ΄ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές ότι αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια.

Νεκρό παιδί δίπλα στο πτώμα του πατέρα του

Ο μικρός Μπράνσον Μπάτερσμπι βρέθηκε νεκρός στις 9 Ιανουαρίου. Δίπλα του κειτόταν νεκρός ο πατέρας του, Κένεθ, 60 ετών, που υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα στο σπίτι του στο Σκέγκνις, στη βόρεια Αγγλία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Το αγοράκι όταν ήταν 12 μηνών στα πρώτα του βήματα

Εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου της κομητείας Λίνκολνσιρ είπε ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί δύο φορές από έναν κοινωνικό λειτουργό που πήγε στο σπίτι αλλά δεν του άνοιξε κανείς.Την πρώτη φορά, στις 2 Ιανουαρίου, δεν μπόρεσε να μπει στο σπίτι και επικοινώνησε με την αστυνομία αναζητώντας «άλλες διευθύνσεις στις οποίες θα μπορούσε να βρίσκεται το παιδί». Δύο ημέρες αργότερα, στις 4 Ιανουαρίου, ξαναπήγε στο σπίτι, αν και δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο. Και πάλι δεν πήρε απάντηση και ειδοποίησε την αστυνομία.

Καθώς δεν έβρισκε ανταπόκριση, ο κοινωνικός λειτουργός επικοινώνησε τελικά με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος του έδωσε την άδεια να μπει μέσα στις 9 Ιανουαρίου. Τότε έγινε η μακάβρια ανακάλυψη.

Ο μικρός Μπράνσον Μπάτερσμπι με τον 60χρονο πατέρα του

Έρευνα για τις ενέργειες των αστυνομικών

Η αστυνομία του Λίνκολνσιρ ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας» ενημερώθηκε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων που θα ερευνήσει τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών.

Η μητέρα του αγοριού, η Σάρα Πις, που δεν έγινε γνωστό γιατί δεν αναζήτησε το παιδί της το επίμαχο χρονικό διάστημα,  είπε σε δημοσιογράφους ότι το παιδί της πέθανε από ασιτία και κατηγόρησε τις κοινωνικές υπηρεσίες. «Αν είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Μπράνσον θα ήταν ζωντανός», υποστήριξε, αναφέροντας ότι ο πατέρας του παιδιού πέθανε γύρω στις 29 Δεκεμβρίου.

Η εκτελεστική διευθύντρια της κοινωνικής υπηρεσίας της κομητείας του Λίλκολνσιρ, Χέδερ Σάντι δήλωσε ότι η υπόθεση ερευνάται και αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα