ΑΘΗΝΑ
05:37
|
02.05.2024
Η απόφαση της Μόσχας έρχεται ως αντίποινα για την απέλαση και κακομεταχείριση Ρώσου δημοσιογράφου από τις κυπριακές αρχές.
Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε Κύπριους αξιωματούχους επέβαλε η Μόσχα, ως αντίποινα για την απέλαση και κακομεταχείριση Ρώσου δημοσιογράφου από τις κυπριακές αρχές, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε πως «ενημέρωσε τον Κύπριο πρέσβη στη Μόσχα για τα μέτρα αντιποίνων, αναφορικά με τις απαράδεκτες δράσεις των Αρχών της Κύπρου [τον Οκτώβριο του 2023] εναντίον του, πιστοποιημένου στην Λευκωσία, ανταποκριτή της Rossiyskaya Gazeta, Α. Γκασιούκ, και ενός υπαλλήλου της Ρωσικής Πρεσβείας, του Ντ. Ντονικοφ. Απαγορεύεται στους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην πρόκληση αυτή, να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας μας, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο περί “κανόνων αναχώρησης και εισόδου στη Ρωσική Ομοσπονδία” της 15ης Αυγούστου 1996».

Ο ανταποκριτής της Rossiyskaya Gazeta, Αλεξάντερ Γκασιούκ, συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου στη Λευκωσία. Τη στιγμή της σύλληψής του βρισκόταν σε αυτοκίνητο, κοντά στο σπίτι όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το ρωσικό μέσο, ασκήθηκε βία σε βάρος του δημοσιογράφου, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι, με αποτέλεσμα να διακομιστεί αργότερα σε νοσοκομείο. Στις 7 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος της κρατικής εφημερίδας επέστρεψε στη Ρωσία. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επεσήμανε ότι η απέλαση του Γκασιούκ αποτελούσε άλλη μια απόπειρα καταστολής οποιασδήποτε μετάδοσης ειδήσεων από εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης, από μεριά της Δύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα