ΑΘΗΝΑ
15:59
|
06.05.2024
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων καταγγέλλει την Ε.Ε. για τη νέα στράτευσή της στο πλευρό του Ισραήλ και κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για «πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς».
Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος εκφράζει εκ νέου τη συμπαράστασή του στον λαό της Παλαιστίνης και καταγγέλλει ότι «τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να σταθούν για μια ακόμη φορά στο πλευρό του Ισραήλ και έδωσαν την αρχική έγκρισή τους σε ναυτική αποστολή για την προστασία πλοίων που μεταφέρουν εμπορεύματα στο Ισραήλ και δέχονται επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα».

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Δίκτυο ζητά να μην αποπλεύσει καμία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και να μην εμπλακεί η χώρα στους «πολεμικού τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

Τα εγκλήματα πολέμου του κράτους Κατακτητή Ισραήλ δεν έχουν σταματημό. Το Ισραήλ πολλαπλασίασε χθες Τρίτη και συνεχίζει σήμερα τους εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Μετά τα μεσάνυχτα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ισραηλινά πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιουνίς, της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Λωρίδας της Γάζας, τομέα στον οποίο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κρύβονται ηγέτες του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν πανικό και φυγή εκτοπισμένων, που είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες εβδομάδες στην πελώρια αυλή της δομής υγείας. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για “μεγάλο αριθμό” θυμάτων, τουλάχιστον 81 νεκρούς, στους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στη Χαν Γιουνίς και άλλες περιοχές του θυλάκου.

Βυθισμένη σε ανθρωπιστική κατάσταση που χαρακτηρίζεται “καταστροφική”, η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με “κίνδυνο λιμού” και κρίση δημόσιας υγείας, εν μέσω χειμώνα και κύματος ψύχους, δε σταματά να προειδοποιεί ο ΟΗΕ:

“Αυτή τη στιγμή κάθε άνθρωπος στη Γάζα πεινάει, το ένα τέταρτο του πληθυσμού λιμοκτονεί και παλεύει να βρει τροφή και πόσιμο νερό και επίκειται λιμός. Οι έγκυες γυναίκες δεν λαμβάνουν επαρκή διατροφή και υγειονομική περίθαλψη, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Επιπλέον, όλα τα παιδιά κάτω των πέντε ετών – υπολογίζονται σε 335.000 – διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρού υποσιτισμού, καθώς ο κίνδυνος συνθηκών λιμού συνεχίζει να αυξάνεται, μια ολόκληρη γενιά κινδυνεύει πλέον να υποφέρει από καχεξία”.

Και όμως τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να σταθούν για μια ακόμη φορά στο πλευρό του Ισραήλ και έδωσαν την αρχική έγκρισή τους σε ναυτική αποστολή για την προστασία πλοίων που μεταφέρουν εμπορεύματα στο Ισραήλ και δέχονται επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίοι υποστηρίζουν τον λαό της Παλαιστίνης.

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας του μπλοκ, υπεύθυνη για την εξωτερική και αμυντική πολιτική, έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με εταίρους. Ο στόχος είναι να έχουν διευθετηθεί τα διαδικαστικά ζητήματα το αργότερο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου και να ξεκινήσει η επιχείρηση αμέσως μετά. Αρκετοί διπλωμάτες, πάντως, εξέφρασαν την ελπίδα η διαδικασία να επισπευσθεί δεδομένης της έντασης στην περιοχή. Το θέμα, σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος από τους υπουργούς Εξωτερικών στις 22 Ιανουαρίου.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι “συνδέονται με το Ισραήλ”, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη.

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή.

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. .

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανός Πρόεδρος: Καμιά ανοχή στη σιωνιστική και αντεπαναστατική αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα