ΑΘΗΝΑ
23:53
|
04.05.2024
Η παράταση της διάρκειας κράτησης αναμένεται να βοηθήσει τις αρχές να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες απέλασης, οι οποίες συχνά καθυστερούν.
Σκληρότερα μέτρα αποφάσισε η γερμανική Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο νόμου το οποίο προωθεί σειρά μέτρων για να διευκολυνθεί η απέλαση αλλοδαπών που κρίνεται πως δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα, ενέκρινε χθες Πέμπτη η γερμανική κάτω Βουλή, καθώς ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσπαθεί να εκτονώσει την πίεση των μεταναστευτικών ροών.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παράταση της μέγιστης διάρκειας κράτησης μεταναστών υπό απέλαση από 10 ημέρες σε 28, καθώς και την επέκταση του δικαιώματος των αρχών να εισέρχονται σε δωμάτια ή χώρους κοινής διαμονής για να εντοπίσουν πρόσωπα υπό απέλαση.

Η παράταση της διάρκειας κράτησης αναμένεται να βοηθήσει τις αρχές να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες απέλασης, οι οποίες συχνά καθυστερούν λόγω της δυσκολίας εντοπισμού των αλλοδαπών που έχουν διαταχθεί να φύγουν από τη χώρα.

Το νομοσχέδιο είχε αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη κατά την τελευταία συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου πριν από τα Χριστούγεννα, επειδή ο ένας από τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού -οι Πράσινοι– αξίωναν βελτιώσεις. Κατόπιν της επιμονής του οικολογικού κόμματος, οι μετανάστες και πρόσφυγες υπό απέλαση θα δικαιούνται πλέον δικηγόρο, δημοσία δαπάνη αν απαιτείται.

Ο νόμος προβλέπει εξάλλου σκληρότερα μέτρα εναντίον των λεγόμενων διακινητών μεταναστών. Έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστέθηκε παράγραφος στο συγκεκριμένο εδάφιο προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως ο σκοπός δεν είναι να ποινικοποιηθούν οι διασώσεις προσφύγων και μεταναστών που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα από ΜΚΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα